VIDEO Dan Petrescu pune tunurile pe CCA: "Onea a vrut să-i rupă piciorul lui Krasniqi / Să mi se explice de ce n-a fost penalty și roșu"
Dan Petrescu, antrenorul lu CFR Cluj, a lansat un nou atac la adresa arbitrajului, de această dată înaintea meciului cu Universitatea Craiova (duminică, 21:00, runda #7 din play-off).
La conferința de presă premergătoare jocului, Dan Petrescu a oferit câteva motive pentru forma slabă arătată de CFR Cluj în play-off. Antrenorul a vorbit despre numeroasele meciuri jucate de campioană în acest sezon, despre accidenntări, dar și despre anumite greșeli de arbitraj împotriva echipei sale.
Dan Petrescu pune tunurile pe CCA
Petrescu s-a referit la anumite faze din meciul Rapid - CFR Cluj 3-1, din precedenta etapă: un presupus henț în careu al lui Junior Morais, care nu a fost sancționat sau un fault dur al lui Răzvan Onea asupra lui Ermal Krasniqi, de asemenea nesancționat.
"Sunt mereu probleme de lot. Cred că e al 59-lea meci sau al 60-lea. Play-off-ul nu a fost unul reușit pentru noi până acum, toată lumea a văzut asta. În primul rând, cred că din cauza accidentărilor, care au venit pentru că am jucat foarte multe meciuri. Mi se pare exagerat să jucăm 59 de meciuri. Cei de la Farul au 20 de meciuri mai puțin decât noi. Rapid, la fel. Lucrul ăsta cred că s-a văzut, mai ales că cei trei căpitani au lipsit la majoritatea meciurilor.
Boateng a lipsit și el mult și parcă se vede în jocul lui că n-a intrat în ritmul lui, Muhar a fost accidentat, la fel și Krasniqi. Plus că în 6 meciuri, au fost prea mari greșeli de arbitraj împotriva CFR-ului. La ultimul meci, chiar aș vrea să mi se dea o explicație din partea CCA, care a făcut ședințe și video, de ce n-am primit penalty la Morais și eliminare. A fost henț clar! Dacă te uiți la VAR atent, se vede clar că a fost henț.
Când am arătat penalty-ul lui Birligea, toți au zis că e soft penalty. Penalty-ul lui Ioniță la 0-0, în minutul 5, a fost foarte soft. După aia, Onea a vrut să-i rupă piciorul lui Krasniqi. N-am primit nici fault, am primit eu galben. După care, a făcut iar henț Morais. Nu se știe dacă a fost în careu sau afară. Mai clar ca ăla nu se poate. Toate fazele astea au făcut, cu accidentări și alte probleme, să fim unde suntem. Ăsta este anul 2023 și trebuie să îl luăm ca atare", a spus Dan Petrescu.
Explicația lui Kyros Vassaras după faultul nesancționat al lui Răzvan Onea
Vassaras a comentat și faultul comis de Răzvan Onea asupra lui Ermal Krasniqi, în meciul Rapid - CFR Cluj 3-1. De această dată, președintele CCA susține că arbitrul Marcel Bîrsan a greșit și ar fi trebuit să dicteze lovitură liberă pentru CFR Cluj și cartonaș galben pentru Onea.
"Fundașul aleargă și încearcă o deposedare prin alunecare. Își lovește adversarul cu piciorul ridicat într-un atac de intensitate medie spre mare. Este clar un atac imprudent pe care arbitrul nu l-a identificat. Decizia corectă este lovitură liberă directă și acordarea unui cartonaș galben pentru fundaș. Nu sunt elemente pentru cartonaș roșu întrucât atacul nu este făcut cu crampoanele și nu se realizează contact direct pe gleznă sau mai sus de aceasta. VAR nu poate interveni în cazul în care nu se acordă un cartonaș galben în acest caz pentru un atac imprudent", a explicat Vassaras.
Explicația lui Kyros Vassaras pentru penalty-ul neacordat lui CFR Cluj în meciul cu Rapid
Faza s-a petrecut în minutul 25, când scorul era 2-1 pentru Rapid. Ermal Krasniqi a șutat din interiorul careului, mingea a părut să treacă pe lângă brațul lui Junior Morais, iar apoi a fost respinsă de Horațiu Moldovan în transversală. Balaj susține că, de fapt, mingea l-ar fi șters pe palmă pe Morais, astfel că CFR Cluj ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri.
"VAR a informat arbitrul să întârzie reluarea jocului întrucât verifică un posibil henț. VAR a verificat imaginile din toate unghiurile pentru a identifica dacă mingea a fost atinsă sau jucată de fundaș. Încearcă să selecteze cea mai bună imagine pentru a avea elemente clare și evidente. Apărătorul are mâna într-o poziție nenaturală. Această poziție se sancționează doar atunci când brațul atinge sau joacă mingea.
Din toate unghiurile, este foarte clar că mingea nu își schimbă direcția. Pentru a identifica cea mai mică sau neglijabilă atingerea a mingii cu mâna, VAR trebuie să foloseasă doar imagini filmate în super slow-motion, cameră care nu a fost disponibilă la această partidă. Atunci când VAR nu are elemente clare și evidente, nu poate interveni asupra deciziei de către arbitru pe terenul de joc", a spus Vassaras.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News