FCSB, acuzată că a „îngropat” indirect un club cu trecut bogat în istoria fotbalului românesc

FCSB, acuzată că a „îngropat” indirect un club cu trecut bogat în istoria fotbalului românesc Superliga

Finanțatorul unui club de tradiție care a activat în Liga 1, face acuze grave la adresa conducătorilor fotbalului românesc.

Vasile Șiman, patronul Sportului Studențesc, a vorbit despre trei momente cheie din istoria echipei care au dus în cele din urmă la dispariția clubului său de pe prima scenă fotbalistică din România.

Șiman consideră că prima nedreptate care i-a fost făcută echipei sale s-a petrecut în 2003. Atunci, Sportul Stundențesc a pierdut cu 3-0 meciul cu Bacău din cauza unei datorii către Steaua (mai exactă, după cum susține Șiman, către Viorel Păunescu).

„Toate măsurile care au fost luate împotriva Sportului au fost măsuri abuzive. Măsuri neregulamentare. Au fost decizii în conformitate cu momentele istorice pe care le-am trăit, fără acoperire regulamentară, dar cu acoperire decizională. S-au întâlnit unii și au decis.

În momentul în care n-am fost programați la un meci cu Bacău, pentru o așa-zisă datorie față de Steaua, 150.000 de euro din transferul lui Maxim. Care datorie, de fapt, nu exista față de Steaua, ci către Viorel Păunescu. Fiind o persoană fizică, Federația nu putea interveni. La momentul respectiv nici nu exista vreo sancțiune pentru neplată. Dar Comitetul Executiv atotputernic de atunci a luat împotriva Sportului o măsură care nu era în regulament”, a spus Vasile Șiman, potrivit gsp.ro.

Un alt moment care a cântărit greu în istoria echipei s-a petrecut în 2006, atunci când conducătorii fotbalului românesc au decis să-i retragă Sportului licența pentru Liga 1 din cauza datoriilor.

Sportul Studențesc, retrogradat în 2006

„2006. Un abuz mult mai mare decât cel din 2003! Atunci ne-am clasat pe locul 3-4, la egalitate cu Dinamo, ne-a fost acordată licența la 15 mai. Viorel Duru, directorul de licențiere, avea dreptul să facă apel, timp de zece zile, dar nu a făcut. Decizia a rămas definitivă pentru că nu a fost atacată, apoi, unic în istorie, ne-au retras licența! Într-un mod abuziv!”, a mai spus Șiman.

La finalul sezonului 2005/2006, Sportul Studențesc a terminat pe locul 4, dar a ajuns în Liga 2. Clubul a fost retrogradat după ce nu a primit licența pentru sezonul 2006/2007.

„Răscoala de catifea” a jucătorilor Sportului, în 2013

În 2013 un alt eveniment avea să marcheze pentru totdeauna istoria clubului. Mai mulți fotbaliști ai Sportului Studențesc au refuzat să mai intre pe teren, deoarece erau neplătiți de luni de zile.

„Răscoala revoluționarilor de la Sportul. Un fel de revoluție de catifea. Nemulțumiții sau păcăliții cum au fost la vremurile respective. S-au adresat Sindicatului, s-au dus la Mircea Sandu și au spus că n-au fost plătiți de nu știu cât timp și că refuză să mai joace. "Foarte bine faceți, nu mai jucați!", le-a spus. A fost pentru prima dată în istorie când o Federația a încurajat ca unii jucători să nu mai intre pe teren.

Când ne-am judecat noi, puteai să depui înscrisuri la prima instanță sau abia la recurs. Atunci s-a decis ca orice înscris depus la recurs să fie înlăturat. Practic, ne-au lipsit de această posibilitatea. Atunci a mai fost și un protest a 80-100 de copii, de 12-15 ani. În spatele lor au fost un jurist, clubul Regal și Claudiu Florică. Noi ne-am trezit că n-am mai avut cu cine juca în competiție!”, a încheiat Vasile Șiman.

În 2013, Comisia de disciplină a FRF a retrogradat Sportul Studenţesc din Liga 2 în Liga 3 din cauza problemelor financiare și a datoriilor către jucători.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!