FRF a stabilit componenta comisiilor care vor clasifica academiile cluburilor. Printre membrii lor se regaseste si un condamnat penal

FRF a stabilit componenta comisiilor care vor clasifica academiile cluburilor. Printre membrii lor se regaseste si un condamnat penal Superliga

Vezi cine se va ocupa de proces si care sunt criteriile de clasificare.

Comitetul Executiv al FRF din data de 13 martie 2019 a aprobat cu unanimitate de voturi componenta nominala a comisiilor de clasificare a academiilor de copii si juniori. Din Comisia pentru Clasificare - Instanta de Fond fac parte Eduard Ursu (presedinte / avocat, ocupa si functia de secretar al Comisiei Juridice a FRF), Vlad Caluser (membru / fost angajat al Departamentului Juniori si fost team manager in cadrul FRF, actual delegat de meci in cadrul FRF) si Dragos Ionescu (membru / expert sportiv in Administratia de Licentiere, secretar al Comisiei pentru relatia FRF - Liga 3, autor al Ghidului "Bune practici - criteriul sportiv"). In Comisia de Apel se regasesc Adrian Stangaciu (presedinte / presedinte al Comisiei Juridice a FRF, cu experienta in domeniul dreptului sportiv de 12 ani), Mihai Duras (membru / secretar al Comisiei Centrale de Copii si Juniori din cadrul FRF, fost antrenor la Academia lui Dinamo) si Auras Brasoveanu (membru / fost membru in CEx-ul FRF).
 

BRASOVEANU, CONDAMNAT PENAL PENTRU UZ DE FALS SI INSELACIUNE


Auras Brasoveanu a fost presedinte de club la FCM Dunarea Galati si la Farul Constanta, doua echipe falimentate si desfiintate, dar si la Dacia Unirea Braila, club intrat in insolventa la finalul anului 2018, la cateva luni dupa plecarea fostului conducator din functia de presedinte executiv. Initial, in februarie 2016, el a fost condamnat in prima instanta la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel Galati a decis, in iulie 2017, sa scada pedeapsa la 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare si sa dispuna interdictia de a mai ocupa functii publice timp de 2 ani. Conducatorul fusese acuzat de procurorii DNA de uz de fals si inselaciune, din cauza ca clubul FCM Dunarea Galati a obtinut o finantare ilegala de 970.000 de lei de la Primaria Galati, cu ajutorul fostului prefect galatean Catalin Emanoil Bocaneanu, acuzat la randul lui de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri, care a primit o condamnare definitiva de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Practic, niciun membru al celor doua comisii nu are experienta efectiva in managementul unor academii de juniori. In acestea se regasesc doi avocati (Ursu si Stangaciu), un presedinte de club cu experienta la nivelul Ligii 2, dar care a fost condamnat pentru ca ar fi contrafacut o adresa emisa de Administratia Finantelor Publice a judetului Galati pentru a primi o finantare ilegala (Brasoveanu), un expert sportiv teoretician (Ionescu), o persoana cu experienta la nivel de juniori, dar ca delegat de meci si team manager (Caluser) si un fost antrenor la Academia lui Dinamo, dar despre ale carui conceptii pedagogice si metode de antrenament presa a scris, in 2017, ca au fost contestate vehement de parinti si copii (Duras).
 


CARE E MIZA CLASIFICARII ACADEMIILOR

 

"Pentru FRF, dezvoltarea fotbalului la nivel de copii si juniori prin imbunatatirea activitatii academiilor si cresterea standardului competitiilor reprezinta un obiectiv strategic. Investirea in centre de copii si juniori ofera oportunitatea ideala pentru descoperirea tinerelor talente care, integrate in sistemul competitional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic si ofera rezultatele sportive ale echipelor nationale pe care le doresc toti romanii.


In acest context, FRF a demarat procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii si juniori si centrelor pentru fotbal juvenil din Romania. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 ani de experienta in evaluarea, clasificarea si activitatea de consultanta a academiilor de fotbal europene.


Clasificarea introdusa in fotbalul juvenil romanesc se bazeaza pe criterii clare si va duce atat la dezvoltarea pepinierelor fotbalistice, conferindu-le acestora reputatia necesara pentru noi surse de finantare, cat si la largirea bazinului de selectie in cadrul comunitatilor, fixand premisele performantei pe termen lung", anunta un comunicat federal, la finalul anului 2018.


CARE SUNT CRITERIILE DE CLASIFICARE


Conform informatiilor furnizate de FRF, procedura de evaluare va acoperi 7 domenii fundamentale pentru performanta in fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare domeniu va avea o pondere diferita in stabilirea scorului final, dupa cum urmeaza:

1. Strategie si Filozofie - 10,6 %
2. Echipe si Jucatori - 12,1%
3. Staff Tehnic - 19,4%
4. Staff Suport - 6,8%
5. Antrenamente si Meciuri - 9,7%
6. Infrastructura si Facilitati - 20,8%
7. Rezultate - 20,6%

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!