EXCLUSIV Insistă să alerge după recorduri rușinoase! Trei idei care scot în evidență haosul generalizat de la Rapid

Rapid Bogdan Lobont Rapid editorial Rapid Superliga Romaniei Sepsi - Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2024, 23:01
Data actualizarii: Vineri 10 Mai 2024, 23:22

Un nou meci de play-off, un alt prilej pentru ca Rapidul lui Bogdan Lobonț să arate că doar finalul de sezon o mai poate scoate din criza profundă în care s-a adâncit în cel mai important moment al stagiunii.

Fosta predententă la titlu a arătat execrabil și la Sfântu Gheorghe, 2-3 cu Sepsi, meci în care covăsnenii au expus și exploatat toate minusurile unei echipe fără orizont, care va folosi derby-ul cu FCSB, din ultima etapă, pentru a scăpa de rușinea unor recorduri negative în istoria play-off-ului campionatului românesc.

Deplasarea din Covasna trebuia să fie prilejul cu care Bogdan Lobonț să arate că e ceva mai mult decât un filosof al fotbalului, iar jucătorii săi să-i demonstreze următorului antrenor, român sau străin, că merită să rămână în lot și să se bată la titlu în ediția următoare a SuperLigii. 

În loc de o răbufnire de orgoliu, elevii lui "Lobby" au arătat din nou dezolant, începând cu linia de fund, continuând cu Rrahmani și colegii din atac și terminând cu lupta pierdută clar la capitolul atitudine.

Care apărare!?

Cu Grigore (aflat la ultimul meci în vișiniu) în locul lui Săpunaru, cu Iacob punct fix, cu Onea și Borza pe părți, linia defensivă a Rapidului a arătat parcă desprinsă din desenele animate, iar fotbaliști precum Matei sau Ștefănescu nu aveau cum să nu penalizeze starea de meditație în care s-au aflat fundașii adverși.

Orice minge în spatele lui Iacob a însemnat pericol, Grigore nu a ratat niciun moment să indice că retragerea din fotbal e aproape, iar rezultatul a venit logic: un gol al lui Debeljuh după un marcaj inexistent și o greșeală a puștiului Ungureanu, un Onea care a uitat să iasă la ofsaid și i-a permis croatului să facă dubla și un al treilea gol venit pe o fază rapidă, la care linia de fund nu a avut replică.

Rapidul a primit 22 de goluri în acest play-off și doar FC Argeș, în sezonul 2021/2022, a încasat mai multe (26). Dacă FCSB înscrie de patru ori și învinge echipa lui Lobonț, atunci giuleștenii egalează atât recordul negativ de goluri încasate, cât și contraperformanța lui Sepsi (2019) de a aduna un singur punct în zece meciuri de play-off.

Rrahmani, cazul care spune multe

Cu plumb în ghete turnat de erorile din defensivă, linia ofensivă, cândva încântătoare, a reușit să producă totuși două goluri, dar senzația a fost că oamenii din atac joacă "fiecare pentru el". Krasniqi e total ieșit din formă, a devenit capabil să rateze cu jumătate de poartă goală, iar cea mai lungă alunecare în gol îi aparține lui Albion Rrahmani.

Vârful care a luat pe sus SuperLiga a ratat un nou penalty, al doilea consecutiv și al patrulea din opt lovituri de la 11 metri executate, și și-a compromis șansa de a mai lupta cu Florinel Coman și Philipp Otele pentru titlul de golgheter. 

Pe linie directă, nereușitele duc la situații greu de întâlnit în fotbalul mare. Imediat după ratarea penalty-ului, Lobonț l-a scos de pe teren pe vârful kosovar, anulându-i acestuia orice șansă la obținerea celei mai importante distincții individuale din campionat și enervându-l la culme pe atacantul despre care se spune că e dorit în Bundesliga.

O situație asemănătoare și cu Petrila, vizibil nemulțumit la flash-interviu de faptul că a luat loc pe bancă după 59 de minute în care a și marcat.

Ce mesaj transmite conducerea? Ce pot înțelege fanii?

Dacă mai era nevoie de un motiv pentru care Dan Șucu să taie și să spânzure în această vară, acesta e reprezentat de o imagine din tribunele stadionului. Absent de la meci, patronul din Grant a privit probabil stupefiat cum Victor Angelescu, colegul său din acționariat, urmărește partida alături de Robert Niță.

Altfel spus, unul dintre oamenii cu bani ai Rapidului alege să se afișeze cu un analist, fost fotbalist în Giulești, care-i făcuse praf antrenorul cu doar câteva zile înainte.

Din nou, un cadru imposibil de întâlnit în fotbalul mare și un indiciu despre haosul generalizat în care se scaldă actuala versiune a Rapidului.

Una părăsită și de fani, cândva marele atu din ceea ce trebuia să fie lupta pentru titlu în "Anul Centenarului".

Standings provided by Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!