Ion Crăciunescu, reacție vehementă după ce a văzut suspendarea uriașă primită de Valentin Țicu
Ion Crăciunescu, fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a comentat pedeapsa primită de Valentin Țicu, căpitanul Petrolului, după ce i-a provocat o accidentare gravă lui Dragoș Iancu, mijlocașul de la FC Hermannstadt.
Țicu a fost suspendat 16 etape și a fost amendat cu 10.000 de lei. Dragoș Iancu, diagnosticat cu o fractură de peroneu, maleolă și ligamente, a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat peste patru ore.
Ion Crăciunescu, reacție vehementă după ce a văzut suspendarea uriașă primită de Valentin Țicu
Ion Crăciunescu este de părere că decizia Comisiei de Disciplină a fost una mult prea dură în cazul lui Țicu. Fostul arbitru spune că a văzut faulturi mai dure care s-au soldat cu pedepse mai mici.
"Faultul în sine nu este intenție! Este adevărat (n.r - că urmările sunt grave), dar de 16 etape? Aoleo, eu am văzut faulturi cu talpa pe tibie și au dat 3-4 etape. Trebuie să fie și elementul de intenție", a spus Ion Crăciunescu, la Digisport.
- Petrolul Ploiești a anunțat deja că va face apel. Dacă decizia se menține, Valentin Țicu nu va mai juca în acest an.
La ce a fost încadrat Valentin Țicu în regulamentul FRF, după ce i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu
În regulamentul intern al FRF, Valentin Țicu a fost încadrat în temeiul articolului 63.1.b, raportat la articolul 63.2.4.a, teza trei
„Articolul 63 | Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaș roșu) de arbitru
1. Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:
a. abatere gravă;
b. comportare violentă;
c. scuiparea unui adversar sau a oricărei alte persoane;
2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt:
a. lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal; acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală”, se arată în regulamentul FRF.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News