Mirel Rădoi, contestat din interior: „Motivația mai depinde și de competențele profesionale ale antrenorului!”
Mirel Rădoi este văzut vinovat de lipsa de atitudine a oltenilor, chiar de către soția președintelui clubului, Silvia Cârțu.
Runda a 19-a din Superligă a oferit derby-ul Olteniei, între Universitatea Craiova și FCU Craiova. Elevii lui Nicolo Napoli (60 ani) s-au impus cu 2-0, grație golurilor lui William Baeten (25 ani) și George Ganea (23 ani), din minutele 50 și 60.
Fostul jurist al Universității Craiova, deranjat de atitudinea elevilor lui Mirel Rădoi
Marius Tiugan condamnă lipsa de motivație de care au dat dovadă jucătorii lui Mirel Rădoi. Fostul jurist al clubului din Bănie a avut un singur remarcat, Denis Benga (17 ani), și a subliniat că toți coechipierii ar trebui să aibă aceeași dorință.
Totodată, Marius Tiugan nu-l învinuiește pe Mirel Rădoi pentru eșecul din derby-ul Craiovei.
„Atunci când te concentrezi ca artificiile să fie la înălțime, uitând că echipa sapă tranșee în subteran, iar luminița de la capătul tunelului nu se vede, e normal să fii învins într-o manieră categorică.
Spuneam de vedetele din echipă, de acești jucători ce emană doar pretenții și dau la schimb numai fasoane, punctând nu cu mult timp în urmă că nu au pic de ambiție si determinare. Da, întaresc și azi, dar, acum vin cu o mențiune: de-am avea 11 jucatori precum Denis Benga, am avea speranțe de ceva bun. Dar, asa, cu mentalitatea majorității jucătorilor, ne vom zbate într-o mediocritate greu de învins.A, ar mai ceva. Orice antrenor va veni sau va fi aici, va avea aceeași soartă ca a celor dinainte!”, a fost postarea lui Marius Tiugan.
Soția lui Sorin Cârțu, semnal de alarmă pentru Mirel Rădoi
Silvia Cârțu, soția președintelui Univerisității Craiova, nu a fost de acord cu cele spuse de Marius Tiugan. Fost profesor și director la Școala „Mihai Eminescu” din Craiova, Silvia Cârțu este de părere că motivarea jucătorilor este concisă în atribuțiile antrenorului, contând enorm și bagajul de cunoștințe pe care acesta îl posedă.
„Concluzia mea este că jucătorii sunt demotivați. Nu numai banii reprezinta un element motivațional.
Una dintre cele mai importante laturi psihologice a antrenorului ( ca și la profesori) este cea motivaționala, adică de a-i activa, de a le regla comportamentul.
Este ca și cum îți trimiți copilul la școală, iar profesorul este obligat să-l ajute și să-l determine să obțină cele mai bune rezultate, să atingă performanța, desigur în funcție de calitățile lui psihologice. Așadar, eficiența echipei depinde de MOTIVATIE susținută de conținutul transmis de antrenor, de calitatea mesajului transmis, de condițiile create pentru antrenamente ( și slavă Domnului că sunt!), de sarcinile pe care le primește fiecare jucător, de metodele și mijloacele folosite de antrenor în cadrul antrenamentelor. Motivația mai depinde ( e foarte important!!) de competențele profesionale ale antrenorului și în egală măsură și de capacitățile psihice ale jucătorilor. AICI E MAREA PROBLEMA.
În ce privește evaluarea calității procesului de 'predare' a antrenorului, a rezultatelor obținute de echipă, de jucători și de echipa tehnică aceasta trebuie făcută la finalul unei etape, adică la întreruperea campionatului. Atunci se află motivele eșecului, se trage linie și se iau măsuri.
Va invit la reflecție! Vina nu este numai la unii”, a fost mesajul postat de Silvia Cârțu la postarea lui Marius Tiugan.
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova rămâne pe locul 4, cu 32 de puncte, în timp ce FCU Craiova urcă pe poziția a 13-a, cu 19 puncte.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News