Bogdan Mitrea: "Vrem zeci de milioane de euro pe jucători, dar nu băgăm 100.000 în gazoane!"

Bogdan Mitrea: Vrem zeci de milioane de euro pe jucători, dar nu băgăm 100.000 în gazoane! Superliga

Căpitanul lui Sepsi crede că nu le oferim jucătorilor tineri cel mai bun mediu pentru a progresa, înainte să avem pretenții să îi vindem pe sume exorbitante. 

Întrebat dacă crede că există jucători în Liga 1, care să valoreze zeci de milioane de euro, atât cât anunță unii patroni că doresc în schimbul unora dintre proprii fotbaliști, Bogdan Mitrea, căpitanul lui Sepsi și internațional cu o selecție și un gol pentru naționala României, crede că finanțatorii ard câteva etape esențiale înainte de a încerca să monetizeze forma bună a unora dintre cei avuți sub contract. 

"Facem greșeala să vedem un copil ca pe un sac de bani"

"Cu siguranță avem jucători talentați în România, am avut mereu. Asta cu milioanele, că vrem 10, 20, 30 de milioane... Vezi, asta e problema! Mai demult, nu se punea un preț jucătorilor, cum dădea două goluri, nu li se punea preț. Facem noi greșeala asta, că pe un copil îl vedem ca pe un sac de bani. Se vinde, la un moment dat, cu valoarea pe care o merită. Sunt specialiști, care știu cât valorează.

Acuma, că punem noi un preț de nu știu câte zeci de milioane, nu înseamnă neapărat că și dă cineva jumătate din banii aia, dar presiunea rămâne pe el. Se greșește foarte mult că se pun milioanele pe capul copiilor, când ar trebui să fim mult mai preocupați să creăm toate condițiile, ca copilul acela să crească. De la educație la multe altele. 

Vorbim așa în milioanele astea de euro, dar sunt echipe care nu bagă 100.000 de euro în terenuri. Eu am crezut că, dacă joc până la 35 de ani, o să mă bucur de terenuri bune, de gazoane ca în Anglia. Dar când mă duc la terenuri gen Botoșani, iarna mă refer, sau la Dinamo, acuma... De ce să nu investești în terenul ală 100.000 și pe urmă să pui preț pe jucători?

Dacă jucătorul respectiv se accidentează pe terenul pe care îl ai? Se greșește foarte mult că se pun milioanele pe capul copiilor, când ar trebui să fim mult mai preocupați să creăm toate condițiile, ca copilul ăla să crească. De la educație la multe altele. Nu e destul să fie rapid sau tehnic, că gata, îl vindem.     

"Avem terenuri în Liga 1 de liga a patra în alte țări"

Cred că lipsa calificărilor pentru echipa națională este o problemă a fotbalului românesc, nu doar a unui antrenor și a unor jucători. Echipa națională e vârful aisbergului. Problema e ce avem în țară. Avem două echipe care cel mai probabil se desființează până la finalul sezonului sau imediat după terminarea lui. Jucători care sunt neplătiți. Noi punem accentul pe tineri în ultimii ani. Speranțe, speranțe, dar le dispar și echipele, și locurile de muncă, și continuitatea. Acolo e baza, la copii. Terenuri bune, buget mare de investiții și, după aia, echipa națională o să aibă rezultate. Echipa națională a avut rezultate mai demult, când era stabilitate, era o competiție internă bună. 

Se pune acceptul pe alte chestii. Noi nu avem terenuri bune. Am jucat la Dinamo pe un teren pe care a evoluat altă echipă, cu o zi înainte. Era distrus, mingea sărea la genunchi. Viteza de joc e altfel pe un teren prost. Viteza de joc face diferența între campionate. Noi ce viteză de joc să avem, când mingea țopăie și stai cu capul în pâmânt, ca să nu treacă mingea pe lângă tine. E normal să joci minge lungă și ce se poate. Eu am dat un exemplu, clar sunt probleme mult mai mari și mai multe. Noi ne dorim performanță și avem terenuri în Liga 1 de liga a patra în alte țări. Liga a patra cu indulgență.        

Spune că Dioszegi este un patron atipic și un model de urmat

Domnul Dioszegi este un om normal, în viața de zi cu zi. Este un patron atipic, vă spun sincer, pentru că nu l-am văzut... adică este un patron și atât. Își vede de rolul lui, îl face cu succes, a promovat echipa, a construit un stadion, a dus-o în finala Cupei și în cupele europene. Nu se implică să facă echipa, este mereu diplomat și discret. Ne-ar afecta cu siguranță, pe cei tineri i-ar afecta și mai mult, dacă ne-ar critica public. El înțelege mai bine decât alții rolul lui și știe că nu ar face bine echipei să se implice în alt mod. Eu cred că este un model de urmat în fotbalul românesc. Domnul Dioszegi se comportă foarte normal, cum ar trebui să o facă toți patronii din Liga 1", a declarat Bogdan Mitrea pentru Sport.ro.      

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!