Nebuniile și controversele fotbalului românesc. Caramavrov scrie despre preocuparea permanentă pentru scandal a oamenilor de fotbal

Nebuniile și controversele fotbalului românesc. Caramavrov scrie despre preocuparea permanentă pentru scandal a oamenilor de fotbal Superliga

Fotbalul de la noi se joacă mai mult în emisiunile televizate. Acolo e show-ul, asta a vândut și Mitică Dragomir când era președinte la LPF. 

Circul de după sau, uneori, dinainte de meciuri. E drept că atunci „mahalagioaicele” erau mai multe și se certau tot timpul între „ele”. Problema principală era cine fură pe cine, dar în fapt toți se furau între ei și câștiga ăla care avea mai multe pârghii de control.

Fotbalul românesc era controlat mai întâi prin arbitraje. Cine avea o influență mai mare la CCA își punea singur arbitrii. De casă. Că șpăgi dădeau cam toți, depindea cât de gros era plicul și cât de corupt era „fluierașul”.

Acum mai sunt puțini „oameni de onoare”, vorba răposatului Pădureanu. A se citi puține „mahalagioaice”. Meme Stoica nu mai are forța de altădată, dar e cam unul dintre puținii rămași pe baricadele scandalului. Omul conflictului nu mai are nici el forța de altădată. I-a mai tăiat Gigi macaroana, a mai îmbătrânit, dar combate, adică face show-ul dorit de Dragomir la tv, pentru care se dau zeci de milioane de euro pe drepturile tv. Pentru că aceste drepturi sunt mai puțin importante din punct de vedere al fotbalului arătat de cele 16 combatante. 

Dușmanii lui Mititelu

Un alt personaj care se hrănește aproape zilnic din conflicte e Adrian Mititelu. Își găsește periodic dușmani. Dacă nu-i găsește, îi inventează. Toată lumea are ceva cu el, se crede un dizident al fotbalului, dar n-a făcut nimic concret în atâția ani de fotbal. Să câștige ceva, adică. Nici nu va câștiga cu atitudinea asta.

Circul e întreținut de Comisia Centrală a Arbitrilor, care a crescut și a protejat arbitri slabi și care nu dă explicații pentru nimic. O castă care-și câștigă banii indiferent de ce se întâmplă pe teren și de ce gogomănii produc băieții cu fluier la meciuri. Iar circul e întreținut acum și de VAR!

Cine își mai amintește prea mult de ultimele meciuri din Liga 1? Interesează mai puțin.

Scandalurile sunt la ordinea zilei

1. Sus-numitul Meme vs Leo Strizu. Primul împroașcă venin, ca de obicei, jignește, se leagă de fețele oamenilor, de parcă nu s-ar uita în oglindă. Asta știe, asta face. Al doilea dezvăluie cum stă treaba pe la FCSB. Multe le știm, altele ar trebui să fie șocante, dar nu ne mai miră nimic la acest club, nu-i așa? Dați-i înainte cu show-ul!

2. FC U Craiova vs Sepsi. Comisiile FRF își dau cu stângu'-n dreptu'. Ba xenofobia se pedepsește, ba nu. Oficialii Federației nu sunt în stare să lămurească lucrurile nici acum. Dacă se mai întâmplă astfel de scandări, ce face arbitrul? Aplică regulamentul sau își pune dopuri în urechi? Lăsați-o așa, că e show!

3. Scandalul pariurilor. Comisia de Integritate a FRF e fantomatică. Apare doar atunci când câte o iubită de fotbalist face dezvăluiri (vezi recentul caz Achim). Consemnează și omul de la FRF că respectiva a spus tot și trimite cazul la Comisia de Disciplină. În rest, nimic! Toată lumea vobește de ani buni de biletele la pariui care cad prin vestiare, federalii tac mâlc. 

Chiar sunt surprins cum au apărut infomațiile despre arbitrii din ligile inferioare care truchează meciuri pentu pariuri, chiar nu-i văd în stare pe cei de la Integritate să descopere ceva, ba dimpotrivă, să amâne, să tergiverseze - da. Urgentați, meseriașilor, anchetele!

4. Hagi vs Iordănescu jr. Rămân la părerea că Hagi e singurul care a făcut ceva concret în fotbalul românesc în ultimii 10-15 ani. Dar uneori exagerează grav. Chiar nu cred că e bine să sari mereu la gâtul tuturor pentru fiul tău. Ianis e major, se descurcă singur acum, nu-l poți ține în brațe la nesfârșit. Lasă-l să joace, să-și revină, să dea goluri și pase decisive la Rangers, și apoi va fi convocat în mod sigur. Că n-avem vreo sută de fotbaliști din care să alegem.

Îl înțeleg pe Hagi dintr-un anumit punct de vedere: poate că o convocare i-ar fi dat lui Ianis încredere și un semnal din partea selecționerului că este un fotbalist important pentru națională. Dar sunt convins că el va fi chemat la următoarea acțiune a primei reprezentative.

Și exemplele pot continua. Între timp, un jucător născut în Norvegia înscrie cinci goluri în Liga Campionilor. În multe dintre țările euopene se pune un accent extraordinar pe creșterea jucătorilor, pe antrenarea lor în condiții de 5 stele, pe perfecționarea celor care îi pregătesc. E vorba despre seriozitate, prrofesionalism, lucrul bine făcut.

La noi, continuă circul... 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!