Omul care l-a crescut pe David Miculescu face dezvăluiri spectaculoase despre cum a ajuns la UTA noul jucător al FCSB

Omul care l-a crescut pe David Miculescu face dezvăluiri spectaculoase despre cum a ajuns la UTA noul jucător al FCSB Superliga

Sandu Gaica, antrenorul echipei U18 a lui UTA Arad, a vorbit despre momentul în care David Miculescu (21 de ani) a ajuns la arădeni.

Miculescu a ajuns dintr-o întâmplare la UTA Arad, însă fostul său antrenor este convins că doar ambiția și munca depusă în ultimii ani i-au adus transferul la FCSB în această vară.

„Cunoșteam grupa la care juca David la Electrica și l-am remarcat din prima. Nu știu, însă, dacă aș fi intrat în discuții cu el dacă nu era acel telefon… Era în vara anului 2016 și tatăl său m-a sunat din Grecia, unde erau cu toții în concediu, să-mi ceară un anume număr de telefon. Atunci am îndrăznit și i-am spus că-l aștept cu băiatul la Arad, când revin ei din Grecia. Au venit, lui David i-a plăcut grupul, s-a acomodat rapid și am semnat actele. 

Nu e treaba mea să vorbesc despre acele procente care sunt subiect de discuție și astăzi, pe mine m-a interesat ca David să joace pentru UTA, să ridice nivelul unei grupe deja bune, din punctul meu de vedere. 

Țin minte că a legat repede prietenii cu alți băieți de aici, din Arad, Vlad Sălăgean sau Paul Igreț, după care au venit și ceilalți doi băieți care sunt și astăzi în lotul primei echipe, Damian Isac, de la Caransebeș și Denis Hrezdac, de la Lugoj. Cu cei trei aveam și mai multă calitate, dar mă bucuram că Isac și Hrezdac îi făceau concurență lui David la calitate individuală. 

Dacă el ar fi fost mult peste toți jucătorii din lot, poate nu ar fi tras atât de mult și nu ar fi ajuns unde este astăzi cu toate că a fost mereu un băiat ambițios, care a știut mereu ceea ce a vrut de la fotbal, dar aici un mare merit îl are și tatăl său. Vali a jucat la un nivel bun și el, a știut să-i dea încredere când  a avut nevoie, dar și să-l țină cu picioarele pe pământ când era cazul. Probabil, va face același lucru și acum când David intră într-o nouă etapă a carierei sale. 

La București, există tentații, iar pretențiile sunt mult mai mari la FCSB, există riscul să te pierzi. Îmi amintesc că și tata lui Dennis Man a stat cu fiul său o perioadă la București, cu toate că Dennis era mai mic când s-a transferat la FCSB. Sunt sigur că Vali va lua cea mai bună decizie în ceea ce-l privește pe David, mai ales că există și acest exemplu a lui Dennis Man, care a plecat tot de la UTA și s-a transferat afară pe o sumă foarte bună pentru fotbalul românesc”, susține Gaica, potrivit Sport Arad.

Miculescu, debut la o vârstă fragedă în prima echipă a UTA-ei

David Miculescu a fost pregătit între anii 2016 - 2018 de către Gaica, însă el a fost convocat de multe ori și la echipa mare a arădenilor, unde a debutat în septembrie 2017, la vârsta de 16 ani și 4 luni.

„Se poate spune că a fost un avantaj că David a debutat atât de tânăr în Liga 2-a, dar el nu se afla la prima competiție de seniori. Grupa noastră a jucat și în Liga 4-a pentru UTA, deja era obișnuit cu unele contacte mai tari, deși diferența de nivel era importantă. După Cristi Todea și Cristi Păcurar, nea’ Popică, Dumnezeu să-l ierte, i-a sesizat și el repede calitățile și nu l-a mai scos din echipă. Băiatul juca tot mai mult, pe un post care îi era familiar. De când a venit la Arad, l-am pus număr 10, în spatele vârfului și acolo a dat cel mai bun randament.

Poate, în unele meciuri, a jucat și în linia celor doi mijlocași centrali, însă locul său a fost mereu mai aprape de poartă, unde-și putea pune în valoare în special șutul și pasele decisive cu stângul. Acum, după cele două sezoane în Liga 1 cred că se descurcă oriunde în acea linie din spatele atacantului, dar la nevoie poate juca și el ca vârf. Statura și forța fizică îl ajută, e un jucător modern, care, din punctul meu de vedere, se va impune și la FCSB. Tot ce are de făcut este să rămână axat pe fotbal, să muncească ca și până acum sau mai mult, în funcție de ce i se va cere acolo și în cel mult un an, doi să bată și la porțile naționalei mari.

El s-a maturizat demult din punct de vedere fotbalistic, poate în afara gazonului era puțin mai copilăros, dar cred că experiența de la FSCB și viața din București îl va transforma definitiv în bărbat. Astăzi, eu am sentimentele împărțite. Pe de-o parte, mă bucur că a făcut un pas în față, dar pe de alta, sunt trist că nu-l mai văd la UTA. Ne întâlneam deseori, vorbeam cu el și – parcă – mi-aș fi dorit și mai mult pentru el, poate un transfetr direct în străinătate”, mai afirmă Sandu Gaica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!