SPECIAL Petrescu - Șumudică, duel fără pierzător. Trei concluzii după derby-ul CFR - Rapid

Petrescu - Șumudică, duel fără pierzător. Trei concluzii după derby-ul CFR - Rapid Superliga

Derby-ul feroviar dintre CFR Cluj și Rapid, jucat la minus două grade Celsius în termometre, a fost salvat de ultimele zece minute, după un meci în care Petrescu și Șumudică au dat senzația că se mulțumesc cu câte un punct, iar vedetele s-au lăsat așteptate

X-ul strânge și mai mult distanța de la vârful clasamentului, oferă FCSB-ului șansa de a trece etapa a 17-a a SuperLigii la capitolul plusuri în cazul unei victorii cu Unirea Slobozia, iar cele 90 de minute din Gruia arată că atât ardelenii, cât și giuleștenii au devenit echipe înghegate, greu de învins și cu siguranță cu un cuvânt greu de spus în lupta la tilu.

  • Care sunt concluziile după lupta vișinie de pe "Constantin Rădulescu"?

Fără învingător în duelul tactic

În plan tactic, Petrescu a vrut și a reușit să aibă controlul la mijlocul terenului, acolo unde Djokovic, Fică și Păun i-au depășit numeric pe Hromada și Christensen, detaliu care a făcut ca mijlocașul norvegian să fie nevoit să alerge foarte mult, să apară pe toată lungimea frontului în căutarea mingilor și a culoarelor de pasă. Sufocați, prinși mereu în dueluri inegale, cei doi oameni din fața apărării Rapidului nu au mai avut suflul necesar pentru a lega jocul și a-l duce spre extremele Petrila și N'Jie, motiv pentru care ocaziile nu au apărut la poarta lui Hindrich și Boupendza a fost nevoit de multe ori să iasă din rolul de număr nouă pentru a da o mână de ajutor în bătălia dură a coechipierilor săi.

Pe benzi, acolo unde Șumudică a pus două cupluri puternice, Onea-N'Jie și Borza-Petrila, Petrescu i-a ținut aproape pe Nkololo și Postolachi, nedând adversarului posibilitatea de a crea superioritate numerică și a-l alimenta astfel pe vârful gabonez prins între Leo Bolgado și Matei Ilie. Totul s-a transformat într-un război la baionetă pentru întâietatea în compartimentul median, unul din care fotbalul ofensiv a suferit, cele mai mari ocazii venind, înaintea golurilor, ca urmare a fazelor fixe: bara lui Boupendza din minutul 73, respectiv reluarea imprecisă a lui Matei Ilie, din minutul 79.

Munteanu vs. Boupendza: avantaj pentru "pantera" giuleșteană

Ca urmare a partiturii gândite de SuperDan, cel care a avut cel mai mult de suferit a fost Louis Munteanu. Fostul fundaș dreapta al Generației de Aur și-a lăsat omul de gol să se bată cu Ignat, Pașcanu și Manea, trei stoperi peste media SuperLigii și care s-au completat reciproc cu obiectivul bine setat de a-l izola de restul coechipierilor și a nu-l lăsa să se întoarcă cu fața spre poartă. Talentatul atacant și-a risipit energia în duelurile grele cu adversarii aflați mereu în ceafa lui, nu a apărut la finalizare și singurul moment în care putea deveni periculos s-a petrecut în minutul nouă, când a avut șansa de a scăpa singur cu Siegrist, dar a ratat preluarea și i-a permis lui Manea să înlăture pericolul.

Dincolo, Aaron Boupendza a venit în Gruia ca un gladiator pregătit de un duel important. A ieșit de foarte multe ori din menghina formată de Bolgado și Ilie, a încercat să aerisească jocul și să găsească culoare, dar, la fel ca Munteanu, a pierdut multă energie în faze de uzură, departe de careul lui Hindrich. Are meritul de a fi fost mult mai prezent în joc decât omologul de la CFR, a lovit bara transversală cu o execuție aproape perfectă, cu stângul din centrul careului, și probabil ar fi înscris golul de 1-1 dacă Burmaz nu se mișca mai repede decât el. Per total o evoluție care poate fi catalogată drept ștearsă, dar efortul depus pentru a-și ajuta colegii merită și trebuie apreciat.

Șumudică și-a folosit logica, nu inspirația

La capitolul minusuri, fanii Rapidului îl vor trece cu siguranță pe camerunezul N'Jie, departe de ritmul meciului și din nou incapabl să danseze pe muzica dictată de coechipieri. Iar la capitolul plusuri se va vorbi despre inspirația proverbială a lui Șumudică, despre cum antrenorul Rapidului a nimerit schimbările și cum un om venit de pe bancă, Burmaz, i-a adus un punct meritat în Gruia.

La puțin timp după golul norocos al lui Fică, Șumi a făcut exact ce trebuie să facă, adică a renunțat la unul dintre cei trei fundași centrali (Manea) și a aruncat în teren un al doilea vârf (Burmaz), pe lângă schimbările post pe post (Grameni și Pop în locurile lui Hromada și Petrila). Mutarea a fost una logică, pe fondul retragerii ordonate de Petrescu păstrarea a trei fundași centrali neavând niciun sens. Meritul lui Șumudică? A știut să transmită ordinul de atac total, iar golul, venit ca urmare a unei degajări neinspirate a lui Mogoș în piciorul lui Christensen, i-a cimentat imaginea de antrenor cu fler, care știe să mute în momentele grele și care obține ceva de pe urma schimbărilor făcute.

  • Sc otelul galati fc cfr 1907 cluj superliga superbet 11112024
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!