George Gavrilaș poate promova în acest sezon în Liga 1 cu Metaloglobus București, acolo unde a mai jucat cu Astra Giurgiu, Juventus București, FC Voluntari și Petrolul Ploiești. Deși are 33 de ani, goalkeeperul spune că nici nu vrea să audă de retragere, dar că are planul făcut pentru momentul când va trebui să agațe ghetele în cui. El vrea să-și deschidă o pensiune în Maramureș, una dintre cele mai pitorești regiuni ale României. 

A plecat de acasă la 11 ani și jumătate

"Sunt din Sighetu Marmației. Tata a fost și el portar, când se termină meciurile mă sună să-mi zică ce am greșit. Dar e un critic corect, îmi zice ce am greșit, dar și când fac meciuri bune. El a ținut cu dinții să fac fotbal, mama voia să mă țin de școală, mă trimitea la meditații și la toate olimpiadele de matematică din zonă.  

Am început fotbalul acolo, iar la 11 ani și jumătate am plecat de acasă, la Luceafărul 2000 Dej. Era echipă în oraș, dar nu era ce doreau părinții pentru mine. Am fost de la început portar, fratele meu e mai mare și a vrut atacant. Ăla mai micul stă în poartă. Am rămas la Unirea Dej, care era satelitul lui CFR Cluj. Am debut acolo în Liga 2, la 16 ani. Echipa a retrogradat și am rămas în Liga 3. Am mai jucat două sezoane la juniori și Liga 3.

Putea ajunge la academia AC Milan, la 16 ani

În acea perioadă au fost cei de la AC Milan, au stat acolo două săptămâni, m-au văzut la două-trei meciuri. Mi-au zis să merg în Italia, eu doream, dar la birouri a fost problema. Probabil s-a dorit o sumă prea mare pentru transfer, s-a blocat undeva transferul. Cu siguranță era alta traiectoria în carieră, dacă ajungeam la 16 ani la AC Milan. Dar nu pot să mă plâng, am avut o carieră bună. Am fost mândru că m-a dorit Milanul la acea vârstă.  

Apoi am vrut să mă întorc mai aproape de casă, m-am dus la Baia Mare, care era în Liga 2. Baia Mare nu prea avea bani să plătească suma de transfer și un impresar de acolo m-a cumpărat de la Dej. Ulterior, am ajuns la Astra Ploiești, unde antrenor era Nicolo Napoli. Acolo au fost portari foarte valoroși, de la Cristi Munteanu, Cătălin Grigore și Bogdan Miron la Dani Coman, Silviu Lung sau Plamen Iliev.  

A câștigat campionatul, Cupa României și două Supercupe cu Astra Giurgiu

La început a fost mai greu. Am jucat la echipa a doua, după fuziunea cu Dunărea Giurgiu, apoi mi s-a propus să merg împrumut la Brăila, ultimul loc din Liga 2. Am acceptat, am stat acolo jumătate de an și ne-am salvat de la retrogradare. Venise tata la ultima etapă să mergem la Sighet și pe drum, când eram aproape să ajung acasă, m-a sunat domnul Florin Prunea, care era președinte. El mi-a zis să mă întorc repede, pentru că trebuie să plec în cantonament cu prima echipă.

Am luat campionatul, Cupa României și două Supercupe. Clubul s-a desființat, dar nu a rămas cu datorii mari la mine. Erau întârzieri mari, chiar și când s-a câștigat titlul, dar banii s-au luat. Salariu, prime, bonusuri s-au luat. Cel puțin în cazul meu, nu am ce să reproșez.   

Eu am avut o singură convocare la naționala U21. Cu generația lui Gicu Grozav și Nicolae Stanciu. Cu Stanciu sunt prieten, am mai vorbit, ne-am mai dat mesaje. Dacă mă așteptam să ajungă liderul naționalei? La cum era văzut la U21 și la cum vorbeau toți antrenorii numai la superlativ, mă așteptam să explodeze. Atunci nu era vorbăreț în vestiar, era mai retras. Gicu Grozav era mai vocal, avea și un statut, plecase deja la Standard Liege.  

"Nu cred că aș fi bun de bucătar sau barman, probabil că o să întrețin atmosfera"

Am 33 de ani, dar încă nu m-am gândit serios ce o să fac după ce mă las de fotbal. O să mai joc până nu o să mă mai lase corpul. După ce o să mă las de fotbal, planul meu este să îmi deschid o pensiune undeva în Maramureș. Probabil în zona Sighetu Marmației, știu în mare unde să o ridic, am mai strâns niște bani.

Nu știu dacă o să fiu antrenor sau dacă o să rămân în fotbal. Dar, dacă deschizi o afacere cred că trebuie să fii prezent acolo. E o zonă superbă acolo, care nu e exploatată la potențialul maxim. O să se întoarcă acasă și fratele meu, care e plecat în Italia și a lucrat în HoReCa și știe cu ce se mănâncă. Eu nu cred că aș fi bun de bucătar sau barman, probabil că o să întrețin atmosfera.    

Nu am hobby-uri speciale, petrec mult timp cu familia, mai ales de când a crescut și fetița. În plecarea de la Petrolul a contat mult și acest lucru, că nu petreceam mult timp cu familia. Era uzura mare, făceam naveta București - Ploiești. Soția era cu serviciul, fata era cu școala, eu eram pe drum, la antrenamente și la meciuri. Ne întâlneam mai rar și eram deja obosit când ajungeam acasă, nu mai aveai chef de nimic", a declarat Gavrilaș pentru Sport.ro.   

George Gavrilaș (33 de ani) este născut la Sighetu Marmației și a jucat pentru Unirea Dej (2006-2008), FC Baia Mare (2009-2010), Astra II Ploiești (2010, 2011-2012), CF Brăila (2011), Astra Giurgiu (2012-2017), FC Voluntari (2017-2018), Juventus București (2018-2019), Petrolul Ploiești (2023-2024) și Metaloglobus (2019-2023, 2024 - prezent). În palmares are titlul de campion în Liga 1 (2015-2016), Cupa României (2013-2014, 2016-2017) și Supercupa României (2014, 2016, 2017). 

Foto - Getty Images