Borcea vanat de DNA: "O mai mare tampenie nu am auzit, sunt victima politica!"

Borcea vanat de DNA: O mai mare tampenie nu am auzit, sunt victima politica! Superliga
Actionarii lui Dinamo Cristi Borcea si Dragos Savulescu au fost deferiti justitiei pentru obtinerea unui teren de peste 50.000 de metri patrati la un pret de o suta de ori mai mic decat cel real.

"O mai mare tampenie nu am auzit. Eu am cumparat de la cineva, la a treia sau a patra mana. Eu nu am cumparat nimic de la primarie, ci de la o persoana fizica. Eu sunt doar un cumparator de buna credinta. Cum sa ma acuze ca am cumparat un teren la un pret mai mic? Exista asa ceva? Exista undeva in lume sa dicteze cineva pretul la care eu ar trebui sa cumpar sau la care vand? E o treaba politica, am intrat si eu pe langa ei", a declarat Borcea pentru Mediafax.

Cristi Borcea si Dragos Savulescu sunt acuzati de complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

Potrivit procurorilor, Emil Dragos Savulescu ar fi actionat in cazul acestor atribuiri nelegale de terenuri ca un mandatar, iar Borcea ca "cesionar cumparator de drepturi succesorale", avand legaturi cu firmele care au cesionat aceste drepturi asupra unor terenuri.

Astfel, procurorii aticoruptie sustin ca un teren de 52.471 de metri patrati din Parcul Tabacariei din municipiul Constanta nu a fost restituit in natura celor indreptatiti, ci firmei cesionare Holland Development Group SA - la care actionar si administrator este Bogdan Gabriel Sandu, iar actionar principal, prin firma" Millenium Global Development, este Valentin Gheorghe Ionescu - care a platit pentru drepturile succesorale un pret de o suta de ori mai mic decat cel real.

Numele lui Cristian Borcea apare intre cele ale cesionarilor cumparatori de drepturi succesorale, respectiv Viorel Pana, Valentin Gheorghe Ionescu , prin firma sa Habitat si Ambient SA, Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, prin societatea Holland Development Group SA, si Daniel Ene, Marius Puscasi, Carmen Puscasi si Mihai Sergiu Ceacireanu, ca persoana fizica si prin firma sa New Home Construct SA.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri, prejudiciul fiind de peste 100 milioane euro.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta)", se arata intr-un comunicat de marti al DNA.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, "in exercitiul atributiilor de serviciu, cu stiinta, au solutionat in mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, in scopul obtinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat in dobandirea de catre ei sau de catre persoane din anturajul lor a proprietatii asupra unor mari suprafete de teren la care nu aveau dreptul".

Procurorii au pus sechestru pe toate terenurile mentionate, care au fost identificate in proprietatea unora dintre cei cercetati si a firmelor controlate de acestia. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!