Protocolul LPF pentru reluarea antrenamentelor! Documentul OFICIAL care va fi trimis Ministerului Sanatatii: masurile impuse pentru reluarea Ligii 1
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat luni ca starea de urgenta nu va fi prelungita, iar echipele vor putea relua antrenamentele din data de 15 mai.
Cluburile vor putea relua antrenamentele din 15 mai, insa vor trebui in continuare sa respecte anumite masuri de siguranta. LPF a intcomit Protocolul de reluare a pregatirii centralizate tip cantonament cu circuit inchis pentru cluburile din Liga1, in care sunt specificate mai multe masuri obligatorii ce trebuie respectate.
Documentul mai are nevoie doar de aprobarea Ministerului Sanatatii.
Din punct de vedere organizatoric devin obligatorii urmatoarele masuri:
a) Fiecare club stabileste o lista cu persoanele din staff a caror prezenta este esentiala pentru desfasurarea sedintelor de antrenament;
b) Intregul personal din cadrul facilitatilor de cazare, masa si antrenament care deservesc echipele de fotbal va fi identificat in mod corespunzator, cu acreditarea aferenta, stabilindu-se astfel si nivelul masurilor de protectie pe care fiecare persoana in parte le va urma (inalt sau mediu).
c) Fiecare club stabileste locatia exacta in care urmeaza sa desfasoare sedintele de antrenament precum si echipamentele ce urmeaza sa fie utilizate. Locatia aleasa va fi folosita exclusiv de prima echipa a clubului si de staff-ul ales conform literei a) si trebuie sa fie izolata de restul spatiilor/cladirilor din cadrul complexului, daca acestea sunt utilizate de alte persoane.
d) Jucatorii primei echipe, persoanele arătate la litera a) si personalul necesar pentru desfasurarea activitatilor de dezinfectare,curatenie si sarcini logistice, sunt singurii carora le este permis accesul în zona mentionata mai sus.
e) Se vor stabili principii de achizitionare a produselor, astfel incat acestea sa respecte si sa fie in acord cu obiectivele acestui protocol.
f) Se vor dezinfecta echipamentele si facilitatile de cazare, masa si antrenament conform programului stabilit.
g) Se va stabili un cod de conduita care trebuie urmat de toate persoanele implicate in procesul de pregatire fizica a jucatorilor.
h) Personalul tehnic din cadrul fiecarui club vor stabili metode de antrenament care sa reduca la minim activitatile ce implica un nivel ridicat de interactiune de grup.
i) Se vor efectua continuu controalele medicale si testari covid-19, conform indicatiilor date de autoritatile sanitare.
j) Asa cum s-a aratat, masurile din acest protocol vor fi aduse la indeplinire suplimentar fata de cele stabilite Ministerul Sanatatii. Recomandarile capata caracter de obligativitate cel putin cu privire la:
- Igiena mainilor (dozatoare cu gel hidroalcoolic sau sapun si apa, ca alternativa).
- In ceea ce priveste eticheta respiratorie:
1) Se va acoperi nasul si gura cu un servetel atunci cand se tuseste sau stranuta, apoi servetelul va fi aruncat intr-un cos degunoi cu capac si pedala. In cazul in care servetelele nu sunt disponibile, se va utiliza interiorul cotului, pentru a evita aparitiagermenilor pe maini.
2) Se va evita atingerea ochilor, nasului si a gurii.
3) Se vor respecta intocmai protocoalele indicate/adecvate de igiena respiratorie (ref. masti de protectie, frecventa de schimbare a materialelor sanitare etc).
4) Se va mentine distantarea sociala de cel putin 2 m (exceptand partile de antrenament care presupun contact fizic direct intre jucatori).
k) Vor fi asigurate resurse adecvate pentru asigurarea curateniei si dezinfectarii corespunzatoare a spatiilor si terenurilor ce urmeaza a fi utilizate in procesul de pregatire fizica a jucatorilor. Este esential sa se acorde o atentie deosebita suprafetelor atinse frecvent, cum ar fi usi, balustrade, butoane mecanice etc.
i) Testele COVID-19 care urmeaza sa fie efectuate vor fi cele pe care departamentele medicale ale cluburilor le considera adecvate.
m) Inlocuirea, la sfarsitul fiecarei zile, a mastilor de protectie si a manusilor.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News