Florin Prunea,  5 ore la DNA pentru cafea si discutii!

Directorul de relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Florin Prunea, a parasit, joi seara, sediul DNA Pitesti, dupa aproximativ cinci ore de audieri in dosarul de coruptie din fotbal!

La iesirea de la audieri, Florin Prunea a spus ca a baut cafea si ca a stat de vorba cu procurorii pentru a lamuri problemele, el refuzand sa faca alte comentarii.

Tot joi, la DNA Pitesti au fost audiati, timp de aproximativ doua ore, si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, precum si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu, arestati in acest dosa.

Oficialul FRF s-a prezentat la DNA impreuna cu avocatul care il reprezinta in acest caz si a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor.

Directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a fost audiat si miercuri, timp de aproximativ opt ore, la DNA Pitesti, el spunand, la iesirea din sediul institutiei, ca le multumeste procurorilor pentru ca au gasit "rabdarea necesara pentru a lamuri aceasta problema".

"De data asta nu am citit nimic, am vorbit despre alte persoane", le-a spus Prunea jurnalistilor, la iesirea de la DNA Pitesti.

Intrebat daca este inculpat sau invinuit in acest dosar, Florin Prunea a spus ca nu stie.
Potrivit unor surse judiciare, directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenta si luare de mita in legatura cu anularea unei amenzi de 300.000 de lei, primita de patronul FC Arges, Cornel Penescu, de la Comisia de Disciplina a FRF.

Conform surselor citate, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Florin Prunea, care este acuzat ca ar fi primit suma de aproximativ 10.000 de dolari de la Cornel Penescu, pentru a interveni in rezolvarea favorabila a amenzii primite de patronul FC Arges. Prunea ar fi primit banii, in schimbul carora trebuia sa intervina pe langa membrii comisiilor FRF, in sensul de a ii influenta in deciziile lor, mai sustineau sursele citate.

In stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de coruptie din arbitrajul romanesc investigat de procurorii DNA apare si o discutie intre finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, si directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discutii din 8 octombrie 2008, finantatorul FC Arges il intreaba pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF il recomanda pe Sorin Corpodean.

Directorul de relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal declara pentru MEDIAFAX, in 24 aprilie, ca inregistrarea telefonica nu il incrimineaza cu nimic si ca nu este implicat in acest caz de coruptie.

Procurorii anticoruptie au inceput, in aceasta saptamana, prezentarea materialului de urmarire penala persoanelor cercetate in dosarul coruptiei din fotbal, la sediul DNA Pitesti prezentandu-se, luni, finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, directorul Pic Liviu Facaleata, fostul vicepresedinte al CCA, Marcel Lica, fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, precum si Gheorghita Pieca, administrator al societatii Pic si presedinte al CA al FC Arges.

In dosarul coruptiei din arbitraj, in 14 aprilie au fost arestati preventiv finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, precum si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu. Cornel Penescu si Liviu Facaleata sunt acuzati de dare de mita, iar Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu de luare de mita.

In 23 aprilie, in dosarul coruptiei din fotbal au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, si arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lica, sub acuzatia de luare de mita.

Ulterior, arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savaniu au fost pusi in libertate sub control judiciar, in baza unei decizii a Curtii de Apel Pitesti. Mai apoi a fost eliberat Marcel Lica, dupa ce atat Tribunalul, cat si Curtea de Apel au decis sa nu ii mai fie prelungit mandatul de arestare preventiva.

Ultima persoana arestata in acest dosar este arbitrul Aurelian Bogaciu, in cazul caruia magistratii Tribunalului Arges au decis ca mandatul de arestare preventiva sa nu fie prelungit. Curtea de Apel Pitesti a respins apoi recursul facut de procurori la aceasta decizie, astfel ca si Aurelian Bogaciu a fost pus in libertate.

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!