Vezi aici de ce s-a accidentat Radoi!

Vezi aici de ce s-a accidentat Radoi! Superliga
Steaua a facut precizari, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial, despre situatia medicala a capitanului Mirel Radoi, indisponibil pentru meciul dintre reprezentativele Romaniei si Frantei, problemele sale datorandu-se suprasolicitarii.

Decizia de a-l introduce pe jucator in meciul cu  Fiorentina, a fost luata in urma unei discutii la care au participat jucatorul si membrii staff-ului medical si tehnic.

S-a luat in considerare faptul ca acesta venea dupa cinci zile de antrenament normal si se simtea foarte bine. Decizia finala i-a apartinut in totalitate jucatorului, aceasta fiind coroborata cu cea luata de staff-ul medical si de staff-ul tehnic. "Introducerea sa in teren a fost una logica si bazata pe dorinta lui Mirel de a evolua in acea partida. Riscurile prezente la momentul respectiv (specificam faptul ca jucatorul nu se afla la capacitate maxima) au fost luate la cunostinta atat de jucator, cat si de staff-ul tehnic si administrativ al clubului", se arata in comunicat.

Dupa ce a trecut "cu brio" peste meciul cu Fiorentina, jucatorul a dorit sa verifice daca are continuitate si daca poate evolua si pentru echipa nationala, motiv pentru care a intrat pe teren in meciul cu CS Otopeni. "In acest moment, nu consideram ca este vorba despre o recidiva. Problemele sale musculare s-au datorat suprasolicitarii, iar jucatorul merita laudat pentru faptul ca si-a apreciat si gestionat foarte bine resursele organismului, prevenind, astfel, o accidentare mult mai grava. In urma investigatiilor medicale din aceasta saptamana, vom stabili exact perioada de convalescenta a fotbalistului. Nu se pune problema tratarii superficiale a acestuia, deoarece Mirel a fost consultat de o echipa medicala formata din ortoped traumatolog, medic sportiv si prof. dr. in imagistica medicala, el fiind monitorizat foarte atent si supus la nu mai putin de trei rezonante magnetice intr-o perioada de trei saptamani si jumatate", precizeaza FC Steaua.

"In cadrul oricarei recuperari, pe langa aspectele obiective (tipul accidentarii, perioada de refacere, criteriile de reintrare), intervin aspectele subiective (dorinta jucatorului, personalitatea jucatorului, importanta jucatorului in angrenajul echipei si profesionalismul acestuia). Acesta nu este primul si nici ultimul moment in care criteriile subiective le pot concura pe cele obiective, ele fiind cel putin la fel de importante".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!