Debutul lui Radoi la Steaua NU este cel mai slab din ultimii 15 ani. PUNCTUL care poate face diferenta pentru cariera lui Radoi
Se cunosc foarte bine, Radoi il vede ca pe un profesor iar legatura lor cu Steaua este extrem de stransa.
In 2002, Olaroiu ajungea pentru prima oara in cariera sa la Steaua, dar nu avea sa reziste prea mult. Dupa 7 etape, exact cate are si Radoi acum, Olaroiu era indepartat de la echipa, dupa cel mai slab debut al unui antrenor aflat pe banca Stelei in ultimii 15 ani.
Olaroiu reusea atunci doar doua victorii in 7 confruntari, 1-0 cu Astra si 3-0 cu FCM Bacau. In rest, Steaua inregistra trei rezultate de egalitate si doua infrangeri, pentru ca din acel moment Oli, antrenor care strangea doar 9 puncte, sa fie demis, iar Piturca readus in Ghencea.
La 13 ani distanta de la acel moment, Radoi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Olaroiu, are parte de un debut cu multe turbulente la Steaua. Doua victorii, trei egaluri si doua infrangeri are Radoi in cele 7 etape de campionat - 10 puncte din 21 posibile - pentru ca in dreptul sau sa fie trecute si SuperCupa pierduta cu ASA si eliminarea din Champions League dupa dubla cu Partizan Belgrad.
Olaroiu ramane o inspiratie pentru Radoi. Este prietenul sau si un sfatuitor bun. Punctul care face diferenta intre debutul celor doi la Steaua ar putea sa duca o alta evolutie a echipei. Daca dupa Oli Steaua a cautat o solutie mai veche, Becali vrea sa ramane in continuare cu Radoi pe banca, unul dintre putinii antrenori care pot gestiona corect situatiile inedite in care patronul ii pune.
Succesul in fotbal nu incepe mereu cu povesti remarcabile si victorii rasunatoare. Sir Alex a avut parte de un debut groaznic la Manchester United. Toata lumea stie cum s-a terminat povestea asta. Radoi are parte de un debut dificil la Steaua. Doar el poate decide cum va continua povestea asta.
In ciuda rezultatelor modeste, Radoi a aratat ca poate sa gestioneze un lot subtire sub presiunea unei conduceri temperamentale, a luat decizii inspirate atunci cand a venit vorba de transferuri ieftine si stie sa isi tina aproape jucatorii. Poate prea aproape, acuza Becali.
Ca si in perioada in care era liderul din teren al Stelei, Radoi trebuie sa isi conduca si acum echipa in Europa in fata unui dusman mai vechi. Rosenborg nu mai are statura unui club obisnuit cu Grupele Champions League, in timp ce Steaua are 10 ani consecutivi in Grupele competitiilor europene. Jucatorii s-au schimbat, banca e noua, loja e nerabdatoare. Un singur lucru la Steaua nu se va schimba niciodata: obligatia clubului sa isi duca numele mai departe in Europa, o obligatie dublata de necesitatea atragerii de fonduri de la UEFA.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News