Rapid renaște pentru titlu, marile minusuri ale CFR-ului. Caramavrov trage concluziile după 10 etape disputate în Superliga României

Rapid renaște pentru titlu, marile minusuri ale CFR-ului. Caramavrov trage concluziile după 10 etape disputate în Superliga României Superliga

După o treime din sezonul regulat, patru echipe s-au desprins în lupta pentru câștigarea campiontului: FCSB, CFR, Rapid și Universitatea Craiova. Campioana Farul nu se regăsește, iar Sepsi își respectă condiția de echipă mică.

Se remarcă regularitatea FCSB-ului, care în anii precedenți pierdea startul din varii motive, binecunoscute toată lumea, nu are rost să revenim asupra lor. De această dată, Becali pare mai hoărât ca niciodată să ia titlul, pe care l-a ratat în ultimii 8 ani, deși a cumpărat constant ce era mai bun în România. O umilință majoră, greu de suportat.

FCSB este, în acest moment, principala candidată la titlu, având la dispoziție un nucleu de jucători foarte bun, format din Târnovanu, Pantea, Radunovic, Șut, Olaru, Florinel Coman și l-aș introduce aici și pe Octavian Popescu, poate și pe Compagno, un vârf de atac care-și face treaba când e lăsat să și-o facă. 

  • Rapid Renaste Pentru Titlu Marile Minusuri Ale Cfr Ului Caramavrov Trage Concluziile Dupa 10 Etape Disputate 1 1

În meciul de la Sfântu Gheorghe, din weekend, superioritatea fecesebiștilor a fost evidentă în fața unui adversar totuși surprinzător de modest ca orgnizare defensivă, exact la ce excela până acum trupa pregătită de Liviu Ciobotariu. Am detaliat aici despre acest joc ciudat. 

Slăbiciunile FCSB-ului vin din altă parte, le-am tot repetat: lipsa unui antrenor experimentat, incoerența la nivel tactic și al unui prim 11 stabil, care să joace în formula de start măcar 60 de minute, etc, etc.

CFR este, cel puțin deocamdată, principala rivală la titlu a fecesebiștilor, dar nu mai are forța din anii precedenți. Lotul a fost schimbat în mare parte, au fost vânduți mulți jucători, iar cei noi, câțiva dintre ei de certă valoare, nu au format încă un grup, se mai caută relații de joc. 

În plus, vechii lideri, Deac și Camora, nu mai au vigoarea de altădată, deși calitățile tehnice și tactice au rămas, primul chiar a înscris pe Giulești. 

La pozitiv, văd stilul de joc imprimat de Mandorlini, care a schimbat fața obosită a multiplei campioane cu una mai modernă, mai avântată în atac, dovadă și cele 19 goluri marcate în 9 partide disputate până acum. Cu toate acestea, nu se desprinde un marcator constant, Jefte nu mai e cel de altădată, au fost vânduți mulți atacanți, Krasniqi a pierdut din turație.

Rapid a fost entuzismantă în repriza a doua a meciului cu CFR, exact ce-și doresc suporterii să vadă, acțiuni în viteză, driblinguri, șuturi la poartă, centrări, atacuri în valuri finalizate cu ocazii sau cu goluri.

Cel mai important mi se pare transferul lui Rrahmani, cu 6 reușite în patru meciuri jucate în alb-vișiniu, o eficiență remarcabilă. Să vedem dacă va putea să mențină această medie excepțională. 

Giuleștenii vor fi într-adevăr o echipă cu pretenții de titlu atunci când vor reuși să dezvolte și în deplasări un ritm de joc apropiat celui de pe teren propriu.

Universitatea Craiova are un lot bun pentru campiontul intern, cu mai muți jucători care dau stabilitate și forță, pornind de la Bancu și continuând cu Screciu, Mateiu, Mitriță, Baiaram, chiar Markovic. De la ultimii doi se așteptă constanță în evoluții, dar aceasta nu prea apare. 

În fiecare sezon, echipa a dat senzația că poate mai mult, dar s-a împotmolit mereu pe final. Cu „U”, in etapa despre care vorbim, a fost înghesuită în repriza a doua precum o echipă fără pretenții înalte.

Marea problemă, ca și la FCSB, mi se pare  fi la nivel decizional. Când dai afară antrenorul după două etape (Eugen Neagoe), apoi îl pierzi repede și pe al doilea pentru că ai acceptat o clauză mică de reziliere și în continuare stai și aștepți cu interimari pe bancă, e clar că pierzi din turație și mărești handicapul față de rivalele de obiectiv.    

Concluzie. După 10 etape, așadar, cu restanțele de rigoare, FCSB pare de neoprit, dar este posibil să aibă un rival serios, și am numit aici Rapidul. Să vedem în weekend cum se prezintă echipa lui Bergodi la Sibiu și dacă formația antrenată de Charalambous și Pintilii are puterea să mențină ritmul în partida de acasă cu Universitatea Cluj. Vorbim lunea ce vine.

VIDEO Rrahmani, după Rapid - CFR 3-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!