”Războiul” Băniei continuă! Adrian Mititelu a publicat toate documentele: ”Palmaresul și sigla sunt ale FCU!”

FCU Craiova Adrian Mititelu Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 15:42
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 15:42

Deși FCU Craiova a retrogradat în eșalonul secund la finalul sezonului trecut, Adrian Mititelu nu renunță la lupta cu rivala din oraș Universitatea Craiova pentru siglă și palmares.

Adrian Mititelu a dus acest ”război” în instanță, dar patronul de la FCU Craiova nu a avut câștig de cauză, însă finanțatorul oltenilor a revenit cu dovezi pe care le-a publicat direct pe contul oficial de Facebook al echipei sale.

Adrian Mititelu a continuă lupta pentru siglă și palmares cu Universitatea Craiova

După ce în vara anului trecut Curtea de Apel Timișoara a decis că Universitatea Craiova, clubul aflat sub conducerea lui Mihai Rotaru, deține palmaresul ”Craiovei Maxima”, Adrian Mititelu a făcut apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar procesul va avea loc la data de 20 iunie.

Până atunci, Mititelu speră să obțină măcar validarea fanilor olteni, astfel că a publicat documentele, care, în opinia sa, atestă că FCU Craiova are câștig de cauză în lupta pentru identitate cu Universitatea Craiova.

Comunicatul celor de la FCU Craiova

Dovada indubitabilă că palmaresul și sigla sunt ale FCU

Documentele de mai jos dovedesc indubitabil și irevocabil faptul că, atât palmaresul, cât și sigla sunt în patrimoniul FCU

În 16 iunie 1994, la Notariatul de Stat din Craiova, s-a semnat privatizarea clubului Fotbal Club Universitatea Craiova și, odată cu această privatizare, au trecut la noua entitate tradiția (palmaresul), sigla și emblema clubului. Reamintim că Fotbal Club Universitatea Craiova funcționa încă de la 1 februarie 1991 ca unitate autonoma în cadrul Ministerului Învățământului și Științei.

Când spunem privatizare, ne referim la faptul că, până la acea dată, era un club de stat universitar, aflat sub tutela Ministerului Învățământului și Științei și a Universității din Craiova. Această privatizare a fost făcută în baza regulamentului fotbalului profesionist, emis prin ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 266 din 08.05.1992, dat în baza HG 994/1990, a HG 537/1991 și a HG 15/1992.

Din actele care au stat la baza constituirii noii entități private de la acea vreme, rezultă indubitabil că au fost transferate tradiția, sigla și emblema echipei, dar și că această privatizare s-a făcut ca singură soluție pentru continuarea activității clubului de fotbal.

Astfel, Cămătaru Rodion, Zamfir Nicolae (Țîcă), Geolgău Ion, Tomiță Paul, Popescu Tamara, Arnăutu Eugen, Canțăr Mircea, Țicleanu Aurel, Rinderiu Ion, Împușcătoiu Ion, Florescu Constantin, Săndoi Emil, Arcanu Dorin, Biță Gheorghe, Craioveanu Gheorghe, Gane Ionel Tersinio, Zamfir Nicolae, Neagoe Eugen, Pigulea Adrian, Mogoșanu Daniel și Călin Augustin au calitatea de membri fondatori ai entității private Fotbal Club Universitatea Craiova. Actul de constituire a fost semnat la Notariatul de Stat din Craiova, în fața notarului Emil Cernobai.

Precizăm că această formă de structură sportivă a funcționat până în anul 2002, când, în vederea aplicării Legii Sportului nr 69/2000, această asociație s-a transformat în Societatea Comercială Fotbal Club Universitatea Craiova SA.

Din actele de mai jos veți vedea că la dosarul constituirii acestei entități, care a fost finalizat cu sentința 72/1994 a Judecătoriei Craiova, emblemele și siglele istorice ale clubului sunt parte din dosar, la acea vreme neexistând OSIM, marca fiind înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.

Ulterior, sentința 89/2006 a Tribunalului Dolj, prezentată mai jos, a consfințit definitiv și irevocabil că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, apărută în baza legii 69/2000, este structura sportivă unică succesoare a clubului Universitatea Craiova, cu toate drepturile și obligațiile ce decurgc, incluzând tradiție, siglă, emblemă.

Precizăm faptul că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, clubul rezultat din aplicarea legii 69/2000, și-a schimbat ulterior în mai multe rânduri denumirea, respectiv în 2004 în SC Știința U Craiova SA, în 2005 în SC Univ Știința Fotbal Craiova SA și în 2006 în SC Fotbal Club U Craiova SA, care a rămas până în prezent.

Schimbarea denumirii a survenit din motive legale, deoarece în 2004, prin modificarea legii 26/1990, art. 39, guvernul Năstase a interzis ca societățile comerciale să poarte denumiri ca “național”, “academie”, “universitate” etc. Astfel, clubul a fost forțat să elimine denumirea de “Universitatea”, fără voia sa.

În final, în funcție de cum au considerat decidenții de la acea vreme, s-a ajuns la concluzia că Fotbal Club U Craiova este denumirea cea mai apropiată de numele original al clubului. FOTO Pachetul 1 Sentința 89, care confirmă continuitatea trecerii palmaresului si a siglei.

REMEMBER - Scurt istoric juridic Universitatea Craiova

La 1 februarie 1991, toate cluburile de stat universitare, care funcționau pe lângă Ministerul Învățământului și Științei, au fost desființate. Apar alte 19 cluburi autonome, conform cu noile realități post revoluție, dar care rămân subordonate ministerului Învățământului și Științei. Practic, vechiul Club Sportiv Universitatea Craiova a fost desființat deoarece funcționa pe un sistem de organizare de tip socialist.

Astfel, secția de fotbal capătă autonomie autofinanțată în cadrul Ministerului Învățământului iar celelalte secții ale fostului club sportiv se regrupează într-o nouă entitate autonomă care a păstrat denumirea de Club Sportiv Universitatea din Craiova. Ulterior, Pavel Badea a speculat faptul ca noul Club Sportiv Universitatea din Craiova a păstrat denumirea de desființatului Club Sportiv Universitatea din Craiova, susținând că este una și aceeași entitate. Entitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a funcționat sub tutela Ministerului Învățământului a funcționat până în iunie 1994, când a avut loc privatizarea expusă mai sus” se arată în comunicatul FCU Craiova.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!