Cum s-a ales Steaua doar cu Arthuro? Vezi cati brazilieni a luat Europa in 2008!

Piata de jucatori din Brazilia este cea mai dezvoltata din lume in prezent. Alaturi de Argentina, campionatul din Brazilia reprezinta sursa principala de super jucatori pentru fotbalul European. Si Steaua se poate alege cu ceva bun de aici, daca stie unde sa caute.

Pana acum, din Brazilia, au aterizat in Ghencea doi jucatori, Elton si Andrey, dar nu au reusit sa se adapteze si au plecat fiecare pe unde a mai prins loc. Un alt jucator brazilian adus de Steaua si trimis repede "acasa" a fost Arthuro, insa el a fost cumparat din Spania, nu din Brazilia. Totusi, cu o privire mai atenta, din "masa" de jucatori pe care campionatul Braziliei a aruncat-o pe piata din Europa, Steaua s-ar fi putut alege cu ceva mai "de calitate"

Steaua si restul cluburilor din Romania nu trebuie sa dispere. Ultimele calcule arata ca Brazilia e tara numarul 1 in exportul de jucatori in fiecare an, iar apogeul a fost atins in 2008.

1176 de jucatori a vandut Brazilia in lume in anul 2008, un numar dublu fata de anul 2007, si cu mult peste ceea ce se intampla acum 30 de ani, cand Brazilia exporta anual doar 87 de jucatori.

Care sunt directiile transferurilor?

Europa a pus mana in 2008 pe cei mai multi brazilieni: 762, urmata de Asia, 222 de jucatori, alte tari din America de Sud, cu 105 jucatori achizitionati, apoi America Centrala si de Nord, 69 de jucatori si Africa, 15 jucatori.

In Europa, tarile aflate pe primul loc in importul de brazilieni sunt Portugalia, 209, Germania, 58, Elvetia, 66 si Spania, 34.

Pentru a evita un exod total, Federatia de Fotbal din Brazilia a stabilit ca jucatorii aflati sub varsta de 16 ani sa nu aiba voie sa semneze contracte de jucatori profesionisti.

VEZI 3 SUPER CLIPURI CU GOLGETERII BRAZILIEI IN 2008!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!