Un Lucescu a venit alături de Dinamo, dar nu antrenorul Mircea Lucescu
Dan Șucu îl așteaptă de Mircea Lucescu ca manager la Rapidului, dar un alt membru al familiei Lucescu s-a alăturat proiectului de la Dinamo.
Mircea Lucescu, avere uriașă pentru un antrenor de fotbal
Reputatul tehnician este curtat asiduu de Dan Șucu. Încercarea de convingere a acestuia de a prelua postul de manager al clubului FC Rapid 1923 beneficiază și de lobby-ul afaceristul George Copos, fost patron al Rapidului la cucerirea titlului din 1999 cu Lucescu pe bancă. În același timp, Mircea Lucescu a fost foarte aproape să semneze cu Fenerbahce și Beșiktaș, superforțele din campionatul Turciei, și este dorit și de Ministerul Afacerilor Interne în proiectul ambițios al secției de fotbal din cadrul CS Dinamo.
Lucescu ar fi refuzat mai multe oferte avantajoase din punct de vedere financiar din fotbalul arab și s-a înlăturat de fiecare dată discret de pe lista FRF a noilor posibili selecționeri. Ultima echipă antrenată de "Il Luce" este Dinamo Kiev, de care s-a despărțit în noiembrie 2023. Între timp, antrenorul s-a implicat în afaceri imobiliare și ar avea o avere estimată la 35-40 de milioane de euro.
Matei Lucescu, pe lista partenerilor lui Dinamo
Un Lucescu a ajuns însă la Dinamo. Matei, nepotul lui Mircea Lucescu și fiul lui Răzvan Lucescu, a devenit partener al clubului, prin intermediul companiei Fabrica Grivița. Începând cu 2019, cu investiții totale de peste 5 milioane de euro, Matei Lucescu a readus la viață brandul de bere "Grivița", activ de la fondarea României moderne (sub numele Luther) până în perioada comunistă și în anii '90 (ca Grivița sau Gambrinus), iar noul produs artizanal este printre cele mai apreciate din România. Noua societate a deschis și un taproom pe Șoseaua Orhideelor, la doar câteva sute de metri de locația istorică.
În acest moment, Dinamo are doi partneri principali, casele de pariuri Win2.ro și 7777 Gaming, și mai mulți partneri secundari, respectiv Macron, Renovatio, Regata, Golazzo Club, DSF Project, Carpatina, Neozett Business, Beneva, Fan Courier, Fabrica Grivița, PSBH, Mirdatod, Smile Center, Asirom și CentroKibetic.
Grivița, prima mare fabrică de bere din istoria României
Fabrica de bere Grivița a fost înființată în 1869 de celebrul industriaș bavarez Erhard Luther, fiind prima mare astfel de întreprindere din București și din România și câștigând rapid statutul de furnizor al Curții Regale a României. Ulterior, compania a ajuns în posesia nemților de la Czell, a fost naționalizată în 1948, devenind Întreprinderea de Bere București - Fabrica "Grivița", iar numele a fost schimbat în Fabrica "Gambrinus", în anii 70.
După Revoluția din 1989 a urmat o perioadă de declin, deși fabrica a fost cumpărată de Heineken România și modernizată, pentru că o parte a locației istorice, care era inclusă pe lista clădirilor monument din patrimoniul cultural bucureștean, a fost declasată pentru a face loc pasajului suprateran Basarab.
Foto - Gabriel Chirea , Bere Grivița (FB)
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News