Veste uriașă pentru Rapid! Anunțul făcut de președintele clubului: „Am luat toate avizele. Se poate juca și mâine pe stadion!”

Veste uriașă pentru Rapid! Anunțul făcut de președintele clubului: „Am luat toate avizele. Se poate juca și mâine pe stadion!” Superliga

Vali Caciuriac, președintele clubupui Rapid, a anunțat că se pot disputa meciuri pe noul stadion din Giulești.

Preşedintele Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Vali Caciuriac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a obţinut toate avizele de funcţionare pentru noul Stadion Giuleşti, precizând că acesta poate găzdui un meci de fotbal chiar şi mâine dacă se va semna contractul de închiriere cu FC Rapid.

"Am rezolvat, avem toate avizele, de la Primărie, de la DSP, de la Mediu... avem şi autorizaţia de la ISU, este scrisă. Mai trebuie să aibă o vizită formală cei de la ISU şi ne-o aduc. Autorizaţia este eliberată, doar să ne-o aducă. Nu este nicio problemă, toate, absolut toate avizele sunt luate. Le-am trimis draft-ul de contract celor de la FC Rapid, acum îi aşteptăm să vină să îl semnăm. Pe noul stadion se poate juca de mâine, dacă semnăm azi, mâine se poate juca. Dar noi trebuie să semnăm acel contract de închiriere a stadionului pentru meciurile de fotbal. Aşteptăm conducerea clubului de fotbal. Vrem ca FC Rapid să fie prima echipă care joacă aici, să inaugurăm stadionul împreună cu ei. Şi aşa va fi, fără discuţie", a afirmat preşedinta CS Rapid.

Costurile de închiriere a noului Stadion Giuleşti pornesc de la 10.000 de euro pe meci. "Noi avem nişte tarife minimale pentru închiriere. Este vorba de minimum 10.000 de euro pentru un meci, plus 200 de euro pe oră nocturna, plus costul utilităţilor", a adăugat Vali Caciuriac.

Clubul de fotbal din Liga I doreşte să îşi mute birourile la noul stadion. "Cei de la FC Rapid au făcut solicitare şi pentru închirierea de birouri la stadion, la fel şi pentru Fan Shop. Au solicitat închirierea terenului şi pentru antrenamente cu o zi înaintea meciurilor... Îi aşteptăm să semnăm. Muzeul însă va fi la comun, CS Rapid cu FC Rapid", a precizat Vali Caciuriac.

Următorul meci de pe teren propriu al echipei de fotbal FC Rapid este cel cu Dinamo, programat la 26 ianuarie, de la ora 20:30, în etapa a 28-a a Ligii I. Conducerea FC Rapid a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, că această partidă se va disputa pe Arena Naţională din Capitală.

Lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate la sfârşitul anului trecut, iar la 4 ianuarie 2022 arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

37,5 milioane de euro a costat noul stadion al Rapidului

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri). De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit.

Lucrările au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene, costurile totale ale noului Stadion Rapid Giuleşti ridicându-se la 185.333.607,39 lei, aproximativ 37,5 milioane de euro.

Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar "Arcul de Triumf" şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!