Pentru a prelua clubul, Dan Șucu a investit nu mai puțin de 45,356,262 euro, dintre care 5,356,262 euro au fost investiți fără a necesita returnare, iar restul de 40 milioane de euro au fost plătiți pe 14 decembrie.  

Pe lângă sumele uriașe pe care afaceristul român trebuie să le plătească anual pentru salarii, acesta trebuie să asigure un buget și pentru transferuri în perioada de mercato din iarnă, pentru a se asigura că ”Grifonul” se va salva de la retrogradare.

Ce a declarat Viorel Moldovan despre situația de la Rapid

După oficializarea achiziției, mai multe personaje din fotbalul românesc au vorbit despre diminuarea implicării la Rapid, însă Viorel Moldovan a fost categoric.

"(n.r. există riscul ca Dan Șucu să nu mai investească la Rapid?) Nu, eu cred că în ceea ce privește Rapidul.. Noi trebuie să fim concentrați pe obiectivele noastre, să obținem rezultate. Suntem încrezători că va susține proiectul și va rămâne alături de Rapid, va susține clubul. Cred că acesta va fi mersul", a declarat președintele giuleștenilor, potrivit Digi Sport.

Ce a titrat TMW după ce Dan Șucu a devenit patron la Genoa

Publicațiile italienești au scris imediat cum a apărut informația conform căreia Șucu a devenit acționar majoritar la Genoa. 

TuttoMercatoWeb i-a făcut portretul finanțatorului român, titrând: ”De la Mobexpert, la Rapid București”, referindu-se la compania de imobiliare pe care o deține afaceristul, dar și la clubul din Giulești, unde este acționar majoritar.

”Dan Șucu este o figură proeminentă în scena internațională economică și președintele Conferederației Patronale Concordia. Șucu e cunoscut în special, pentru că e patronul Mobexpert, cel mai larg brand de mobilă din România cu peste 2.200 de angajați.

Mai mult, Șucu este și un investitor în sectorul imobiliarelor, iar din 2022 are un rol-cheie în ziarul economic Ziarul Financiar”, au mai punctat cei de la TMW.