„De asta nu vor să-i lase!” De ce nu o vrea CSA pe FCSB pe stadionul din Ghencea

„De asta nu vor să-i lase!” De ce nu o vrea CSA pe FCSB pe stadionul din Ghencea Superliga

Oficialii CSA ezită să-i ofere un răspuns concret lui Becali în privința posibilității ca FCSB să joace pe noua arenă din Ghencea.

„Militarii” fac tot posibilul pentru a o impiedica pe FCSB să ajungă pe Ghencea. Potrivit informațiilor publicate de gsp.ro, steliștii eu reușit să șteargă din calendar singura dată când FCSB ar fi putut juca pe noua arenă, convingându-i pe oficialii echipei de rugby U Cluj să dispute meciul de săptămâna viitoare la București, cu toate că steliștii ar fi trebuit să joace în deplasare.

„O să vadă ei după un an de zile cum o să întrețină stadionul. Din bani publici nu au cum, pur și simplu nu au cum”, a spus Helmut Duckadam, la Digi Sport.

Ianis Zicu este de părere că „militarilor” le este teamă că FCSB ar putea aduce mai mulți oameni la stadion, aruncând astfel un con de umbră asupra echipei Armatei, de aceea fac tot posibilul pentru a nu-i permite echipei lui Becali accesul pe noua arenă din Ghencea.

„Cei de la CSA arată nesiguranță, probabil le e frică să nu le dea terenul celor de la FCSB pentru că o să vină mai mulți suporteri. Nu vor să-i lase, pentru că au mai mulți suporteri decât ei”, a spus Ianis Zicu, potrivit Digi Sport.

CSA Steaua, comunicat oficial după ce FCSB a cerut să joace în Ghencea

Oficialii FCSB-ului au făcut o cerere pentru a disputa meciurile în Ghencea, iar o ”comisie de evaluare” din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ar urma să stabilească dacă echipa lui Gigi Becali va primi sau nu acceptul să joace pe noul stadion al Stelei.

În comunicat se amintește și de faptul că, pe acest stadion, joacă deja CSA Steaua, iar în viitorul apropiat vor juca și echipa de rugby a ”militarilor”, dar și echipa națională de fotbal. În plus, Steaua amintește și de ”conflictul” dintre cele două galerii”.

”Vă comunicăm faptul că , Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii.

Având în vedere prevederile art. 332-333 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, “închirierea bunurilor proprietate publică a statului se aprobă, după caz, prin hotărâre a Guvernului…”. În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publică.

Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României.

Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii potrivit destinației, de către administrator.

Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului”, a fost comunicatul CSA Steaua.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!