„Le anulez toate mărcile eu, conform legii!” Gigi Becali vrea să dea în judecată CSA și să ceară despăgubiri uriașe

„Le anulez toate mărcile eu, conform legii!” Gigi Becali vrea să dea în judecată CSA și să ceară despăgubiri uriașe Superliga

Gigi Becali este încrezător că va reuși să câștige procesul cu CSA Steaua în care luptă pentru marca „Steaua”.

Mai mult, latifundiarul din Pipera este pregătit ca după încheierea procesului pentru marcă să dea în judecată CSA și să ceară despăgubiri în valoare de 2-3 milioane de euro.

Gigi Becali vrea să ceară despăgubiri de la CSA

„Ce legătură au litigiile cu societatea comercială? Eu am făcut litigiile? Ei le-au făcut (n.r. - cei de la CSA), cu prostiile lor.

Dacă tu ceri 36 de milioane pe o marcă. Ei au cheltuit în 8 ani vreo 10 milioane de euro cu marca. Și mie îmi cer 36 de milioane. O să-i zică judecătorul ai ceva la cap, ești nebun? Ai cheltuit 10 milioane fără să câștigi nimic și îi ceri ăstuia 36 de milioane? Omul, fără marca ta, a câștigat mai mulți bani. Litigiul ăsta e suspendat. 

Ei aveau șapte mărci. Din șapte mărci ale CSA-ului, patru le-a anulat judecătorul definitiv. Mai au încă trei. O să le anuleze și pe alea. Ei n-o să mai aibă. O să fie CSA... nu o să mai aibă Steaua ei deloc. Le anulez toate mărcile eu, conform legii.

După aia cer revizuirea hotărârii de la Curtea Supremă, cer 4-5 milioane daune și demonstrez printr-o expertiză ce daune mi-au adus ei mie. 2-3 milioane daune. Ei cer 36 de milioane, că așa vrea Talpan. A venit și Dîncu de la Ghimpați. Bă, aici e București, Dîncule. Stai mai bine la Cluj, acolo ai puterea”, a răbufnit Gigi Becali la Digi Sport.

FCSB speră că va redobândi marca Steaua

Procesul care vizează marca Steaua, între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei a fost trimis Înalta Curte de Casație și Justiție spre Curtea de Apel București, pentru rejudecare, în urma recursurilor făcute de cele două părți.

Reprezentanții FCSB au cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.

„Azi, 15.03.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Decizia nr. 490/2022, în recursurile declarate de FCSB și de CSA împotriva deciziei Curții de Apel București.

Vă amintim că, în dosarul nr. 11509/3/2017, FCSB a cerut anularea respectiv decăderea tuturor mărcilor STEAUA aparținând CSA și constatarea mărcii notorii STEAUA aparținând FCSB, din anul 2003.

Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea, deși a constatat că niciuna dintre mărcile STEAUA înregistrate de CSA nu au fost efectiv folosite și a decăzut CSA din 4 mărci ale portofoliului CSA de 8 mărci înregistrate cu denumirea STEAUA.

Pentru restul mărcilor, Curtea de Apel a refuzat să judece cauza, considerând că există autoritate de lucru judecat din dosarul anterior, în care Înalta Curte a anulat marca Steaua aparținând FCSB (pe atunci Fotbal Club Steaua București S.A.)

Decizia acum definitivă a Înaltei Curți vine în sprijinul criticilor din recursul depus de FCSB, potrivit cărora nu există autoritatea de lucru judecat și mai ales, nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea STEAUA, în condițiile în care aceștia din urmă nici măcar nu au folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.

În rejudecare, Curtea de Apel București va trebui să judece în totalitate dosarul depus de FCSB, în care existau dovezi puternice că marca notorie STEAUA le aparține începând cu anul 2003 când au preluat clubul, pe fondul încetării folosirii acestei mărci de către CSA, din anul 1998.

Soluția ÎCCJ este următoarea: Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de recurentul -reclamant Fotbal Club FCSB S.A, ca nefondată. Admite recursurile declarate de pârâtul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi de reclamantul Fotbal Club FCSB S.A. împotriva deciziei nr. 682A din 25 aprilie 2019 şi a hotărârii intermediare nr.1491 din 27 noiembrie 2018, ambele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IV-a civilă. Casează deciziile şi trimite cauza, spre rejudecare, la aceeaşi curte de apel. Definitivă.

Așa cum se observă a admis și recursul CSA, lucru des întîlnit când pronunță casarea cu rejudecare, FCSB are însă de câștigat având calitatea de reclamant și decizia Curții de apel îi era favorabilă doar în parte FCSB, acum în rejudecare instanța de apel va fi obligată să se pronunțe asupra mărcii notorii, neînregistrate, aparținând FCSB, și asupra decăderii întregului portofoliu de mărci STEAUA al CSA, aspect refuzat inițial de instanța de apel sub umbrela unei pretinse mărci notorii.

În ultima perioadă, jurisprudența Înaltei Curți s-a schimbat în sensul că, pentru a fi notorie, o marcă trebuie să facă în primul rând obiectul folosirii publice, serioase, cu titlul de marcă, ori din probele administrate de CSA niciuna dintre mărcile din portofoliu nu au făcut obiectul folosirii.

Decizia este astfel favorabilă FCSB, deoarece se respinge autoritatea de lucru judecat inițial reținută de instanța de apel și oblige instanța de apel, în rejudecare, să cerceteze obiectiv cauza, fără a se ascunde sub umbrela unei pretinse notorietăți demult apuse a mărcilor Steaua, înregistrate furibund de CSA în perioada de după 1998”, a transmitea Adrian Căvescu, avocatul FCSB-ului, în urmă cu o lună și jumătate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!