Rapid se zbate fara bani! "Conturile au tot fost blocate in 2008. Am tot cautat portite sa terminam cumva turul"
"Sunt convins ca si Sichitiu si Manea sunt intr-o situatie delicata, stiu ca au probleme pentru ca si eu cunosc acest mod de a conduce clubul fara bani. Desi nu au pronuntat numele meu, ei au facut usoare acuzatii la adresa mea si de aceea tin sa explic modul in care s-au petrecut lucrurile la club."
"Poate ca nici Manea si nici Sichitiu nu cunosteau indeajuns de bine situatia, de aceea trebuie sa spun ca, in luna septembrie, 20 de zile conturile clubului au fost blocate, din cauza datoriilor la bugetul statului. In aceasta situatie, in conformitate cu noul cod fiscal, dar si cu o instiitare prealabila a bancilor, noi nu puteam face decat plata salariilor, asta daca existau bani in cont. Iar toti banii care intrau aveau clar destinatia salarii jucatori, angajati, bugetul de stat. Nicio alta plata catre parteneri, terti, etc, cum ar fi o societatea comerciala - hotel, stadion, etc - nu este permisa de lege inainte de plata datoriilor catre bugetul de stat pana la deblocarea conturilor."
"De asemenea, incepand cu 1 octombrie conturile au fost blocate din nou si au ramas blocate pana in prezent. Mie mi-a fost imposibil sa fac alte plati in afara achitarii salariilor, fara incalcarea legii. Pentru ca toti banii trebuiau trimisi la jucatori sau angajati, iar restul direct la bugetul de stat", a spus Zotta.
Fostul oficial rapidist a explicat ca a facut tot posibilul pentru ca echipa giulesteana sa aiba bani pentru deplasari in ultimele etape ale turului Ligii I.
"A trebuit sa gasesc tot felul de portite, sa fac tot posibilul pentru a asigura toate conditiile de pregatire echipei, pentru a organiza meciurile disputate acasa, pentru a o ajuta sa poata face deplasarile si sa poata incheia turul campionatului"
"Aceasta e crunta realitate si regret ca am fost nevoit sa o spun acum. Daca cei doi nu m-ar fi obligat sa le spun, aceste lucruri ramaneau in interior."
"Cu toate acestea, Rapidul, dupa revenirea lui Peseiro, nu a mai cunoscut infrangerea si a terminat turul campionatului la doar un punct de locul 3, la 6 puncte de un loc care ofera participarea in Liga Campionilor si s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei", a adaugat Constantin Zotta pentru www.mediafax.ro
Directorul general interimar Grigore Sichitiu si directorul tehnic Nicolae Manea au declarat ca Rapid are 25 de procese si litigii si au precizat ca multe dintre acestea au la baza neglijenta fostei conduceri executive, facand trimitere la Constantin Zotta.
Cei doi nu au dorit sa pronunte numele fostului director general Constantin Zotta, dar au specificat ca nici actionarul George Copos si nici investitorul Fathi Taher nu sunt vinovati de anumite "procese inutile".
"Avem aproape 25 de procese si litigii in momentul de fata, atat pe linie civila la diverse tribunale, cat si la FIFA sau la comisiile FRF. Eu raspund despre ce s-a intamplat doar dupa data de 19 ianuarie. Nu vreau sa spun eu cine e vinovat, dar nu e posibil ca in primele etape, cand existau bani, sa nu se plateasca, de exemplu, cazarea echipei la Constanta, e vorba de 2.500 de euro, si apoi aceeasi suma la Timisoara, iar acum sa ajungem la proces pentru niste sume derizorii.
Nu e posibil sa nu se plateasca chiria la stadion, cand existau bani, e o lipsa de bun simt, o lipsa de respect. Si nu Copos si nici Taher nu sunt vinovati de aceste procese inutile. Si nici pentru litigiile de la FIFA privind clauza de solidaritate a unor jucatori nu sunt vinovati Copos si Taher. Eu nu vreau sa spun cine e vinovat. Vinovatii vor fi numiti de actionari, eu sunt doar salariat aici si nu acuz pe nimeni", a spus Sichitiu.
Intrebat daca se refera la Constantin Zotta, oficialul rapidist a raspuns: "Eu nu dau niciun nume, nu arat eu cu degetul vinovatii. Eu sunt in relatii normale cu domnul Zotta, vorbim, nu sunt probleme".
Grigore Sichitiu a mentionat ca s-au facut greseli mari si la semnarea contractului cu antrenorul Jose Peseiro, precum si la intocmirea contractului de inchiriere a vilei in care a stat tehnicianul portughez. "Noi nu aveam nicio sansa in rezilierea contractului lui Peseiro. Absolut nicio sansa. In contract nu era trecuta nicio obligatie de performanta, nimic. Practic, ca sa rupem contractul trebuia sa platim tot pana la final, adica 2,4 milioane de euro.
La fel si cu unul dintre secunzi, nu se putea rezilia fara plata de catre club a intregului contract pe doi ani. Inca un exemplu este vila in care a stat Peseiro. Cum e posibil sa nu poti intrerupe un contract de chirie de 4.000 de euro pe luna? Ca sa rupem contractul trebuie sa platim 48.000 de euro, adica pana la final. Acum sta o vila aiurea", a explicat Sichitiu.
Tot fara a pronunta numele lui Constantin Zotta, Nicolae Manea a declarat ca n-a mai pomenit contract de antrenor in care acesta sa nu aiba nicio obligatie.
"Cand sunt bani, sa nu platesti sume de 2.000 de euro este o neglijenta, ca sa nu spun mai mult. Aceste sume, pentru care clubul a ajuns la procese, puteau fi platite fara probleme atunci cand erau bani in club. E posibil sa aduci un antrenor la Rapid, cum a fost Peseiro, in care el sa nu aiba nicio obligatie, ci numai drepturi? Eu n-am pomenit la niciun club asa ceva", a spus Manea.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News