CSA Steaua, comunicat oficial după decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Marți, 28 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final cu privire la recursul făcut de FCSB în cazul deciziei luate de Curtea de Apel în 2021
Pe scurt, vicecampioana poate considera că a avut, într-o oarecare măsură, câștig de cauză, pentru că s-a dispus rejudecarea cazului la Curtea de Apel, care a decis în 2021 că CSA Steaua are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.
În urma deciziei luate de ÎCCJ, ”militarii” au venit cu un comunicat oficial în care au precizat că decizia luată de Tribunalul București în 2019, potrivit căreia CSA are palmaresul din perioada 1947-1998, rămâne în vigoare!
CSA Steaua, comunicat oficial după decizia ÎCCJ
„În urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție, Clubul Sportiv al Armatei Steaua face următoarele precizări:
1. ÎCCJ a decis rejudecarea Apelului, iar prin această decizie, se revine la hotărârea Tribunalului București din iulie 2019, care a stabilit că palmaresul din perioada 1947-2003 (inclusiv) aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua;
2. Reamintim că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că STEAUA BUCUREȘTI nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică;
3. Nu există absolut niciun act prin care societatea SC FC FCSB SA să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI, cu atât mai mult cu cât CSA STEAUA BUCUREȘTI nu a fost parte în tranzacția din anul 2003 dintre societatea FCSB SA și Asociația non-profit AFC Steaua;
4. Când spui Steaua nu te gândești doar la fotbal! Steaua este un fenomen social cu multe discipline sportive, club cu activitate continuă din 1947 și până în prezent. Palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua înseamnă și medaliile obținute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, cupe europene, dar și titluri naționale. Toate aceste distincții au făcut din clubul nostru cel mai important nume al sportului românesc;
5. Avem deplină încredere că Justiția din România va lua hotărârea normală privind palmaresul echipei istorice STEAUA BUCUREȘTI, ținând cont de documentele și dovezile aflate la dosar.
Steaua a fost și rămâne echipa fanion a fotbalului românesc, formația care nu a plecat niciodată din Ghencea, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, echipa care are cei mai devotați suporteri.
Idolii tribunelor, Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu și mulți alții, susțin necondiționat clubul ale cărui culori le-au apărat cu demnitate și devotament. Împreună am fost, suntem și vom rămâne întotdeauna STEAUA BUCUREȘTI!”, se arată în comunicatul oficial emis de gruparea din Ghencea.
În 2021 s-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.
Practic, decizia luată în cursul zilei de marți de ÎCCJ nu „transferă” palmaresul din acea perioadă la FCSB și nicidecum nu confirmă, într-un fel sau altul, că echipa lui Gigi Becali ar fi continuatoarea Stelei!
Pe lângă palmaresul din 1947-1998, care se va rejudeca, și cel din 2003-prezent, care aparține FCSB-ului, mai este și palmaresul deținut de AFC Steaua, din perioada 1998-2003.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News