SPECIAL | Totul sau nimic în Liga 2! Salarii de nivelul play-off-ului SuperLigii și investiții amețitoare: ”Am contactat anumiți fotbaliști, n-am avut șanse” 

SPECIAL | Totul sau nimic în Liga 2! Salarii de nivelul play-off-ului SuperLigii și investiții amețitoare: ”Am contactat anumiți fotbaliști, n-am avut șanse”  Liga 2

Liga 2 a început să devină un campionat și mai interesant din această vară, după promovările din Liga 3 ale unor echipe cu mulți fani, de tradiție, precum Corvinul Hunedoara, CSM Reșița sau Ceahlăul Piatra Neamț.

În plus, au retrogradat, din SuperLigă, FC Argeș, Chindia Târgoviște și CS Mioveni.

Lupta pentru promovarea în SuperLiga României va fi una acerbă în sezonul 2023-2024, mai ales că 2024 este și an electoral, iar formațiile care primesc sprijin de la consiliile județene și de la primării vor fi ajutate și mai mult. Conform unui conducător din Liga 2, bugetele formațiilor care vor în SuperLigă vor fi foarte mari.

  • Special Totul Sau Nimic In Liga 2 Salarii De Nivelul Play Off Ului Superligii Si Investitii Ametitoare

În jur de 2.5 - 3 milioane de euro sunt banii pe care se bazează cluburile care își doresc să fie în fruntea clasamentului de Liga 2, iar o parte intră în salariile jucătorilor, pentru că au crescut considerabil și acestea.

Cluburile care vor promovarea în Liga 2, bugete de până la 3 milioane de euro 

Conform lui Cristi Bobar, conducător al CSM Reșița, salariile fotbaliștilor au ajuns și la 7.000 de euro pe lună, bani pe care în SuperLiga României îi plătesc și anumite formații din play-off. Investiții ceva mai mici, la jumătate, trebuie să le facă echipele care își doresc salvarea de la retrogradare.

Trebuie precizat că efortul financiar e cu mult mai mare față de ce se întâmplă în prima divizie, doar dacă ne raportăm la drepturile TV pe care le primesc formațiile din Liga 2. În acest moment, fiecare club încasează undeva în jurul a 50.000 de euro pe sezon.

Salarii de până la 7.000 de euro în Liga 2 

Dacă facem un calcul, suma nu acoperă nici măcar 10 la sută din cât investesc formațiile care vor să evite retrogradarea în Liga 3. În plus, ca o paralelă, situația e total opusă față de SuperLiga României, unde un procent foarte mare din bugetele cluburilor este format din banii din drepturile de televizare.

”Liga 2 este una foarte scumpă, au crescut foarte mult prețurile față de acum trei ani. Aici mă refer la tot, de la hoteluri și deplasări, la salariile jucătorilor. Din punctul meu de vedere, pentru un sezon de Liga 2 avem nevoie de aproximativ 1.4 milioane de euro. Acesta ar fi un buget de menținere în Liga 2.

De asemenea, sunt deja echipe care au 2,5 sau 3 milioane de euro, dar acele formații au alt obiectiv. Piața jucătorilor este foarte scumpă. Echipele care vor promovarea oferă salarii de 6-7.000 de euro. Am încercat să contactăm și noi unii fotbaliști, dar nu am avut nicio șansă. Jucătorii care au rămas au contracte mai mari față de sezonul trecut și este foarte important să existe un echilibru în vestiar privind salariile.

Îmi doresc să avem jucători care doresc să se afirme, decât fotbaliști care au fost prin Liga 1 și zic că ei le știu pe toate. Suporterii reșițeni merită să vadă echipe de tradiție în Valea Domanului și cred va fi o medie de spectatori de aproximativ 4.000 la partidele de acasă. Avem teren bun, condiții bune și nu ne vom face de râs.

Finanțarea echipei este de la primărie și Consiliul Local Reșița și atât primarul Ioan Popa cât și eu ne dorim ca și Consiliul Județean să vină alături de noi. Suntem la alt nivel și este mult mai greu. Orice mână de ajutor ne este de folos.

Sunt convins că se vor găsi soluții, așa cum s-au găsit și acum trei ani de zile când am mai fost ajutați cu o anumită sumă!”, a precizat Cristian Bobar, director al CSM Reșița.

CSA Steaua, printre echipele din Liga 2 care investesc mult

CSA Steaua a obținut dreptul de a promova în Superliga României din punct de vedere sportiv în ultimele două sezoane, însă nu au putut face acest lucru din cauza problemelor de organizare ale clubului.

Înaintea startului noului sezon, CSA Steaua ar fi primit acordul din partea oficialilor pentru a se asocia cu un privat, lucru care le-ar putea rezolva situția juridică.

oficialii clubului sunt în legătură cu avocați specializați, dar și cu cei de la FRF, pentru a fi siguri că asocierea cu un privat se va face așa cum trebuie, pentru a putea obține dreptul de promovare în sezonul viitor.

Rămâne de văzut dacă echipa din Ghencea va reuși să rezolve problema până la reluarea Ligii 2, pentru ca schimbarea să fie luată în calcul încă din stagiunea care vine, 2023-2024.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!