EXCLUSIV Un președinte vrea ca Steaua să primească drept de promovare în Liga 1: "Trebuie să avem o lege clară"
Steaua are șanse minime să mai obțină drept de promovare în această primăvară, însă anumiți oameni de fotbal vor ca Legea Sportului să fie modificată.
Președintele clubului Poli Iași, Cornel Șfaițer, este de părere că regimul trebuie să fie același pentru toate cluburile care beneficiază de bani publici.
Cornel Șfaițer susține modificarea Legii Sportului
De asemenea, Șfaițer spune că ar fi ideal să existe un mix între banii publici și banii privați, iar cluburile să nu depindă numai de finanțare de la stat:
"Cred că trebuie să se modifice Legea Sportului, ca să avem toți aceeași lege, aceeași abordare. Să fie finanțate cluburile după o lege clară, nu cum se întâmplă acum. Eu am spus-o și o repet, mixul de bani publici și bani privați este benefic pentru dezvoltarea sportului. E nevoie de mixul ăsta. Vedeți că la handbal e într-un fel, la fotbal e într-un fel.
Trebuie să avem o lege clară și să avem toți același tratament. Eu nu cred că anul acesta se mai poate face ceva pentru Steaua, poate din sezonul viitor. Nu e normal să se schimbe ceva în timpul competiției. Vom beneficia cu toții dacă vom avea o lege clară. Nu mi se pare corect să se schimbe regulile în timpul competiției, dar acum nu mai este timp pentru așa ceva. Sezonul viitor vom vedea mai multe echipe care vor avea drept obiectiv promovarea", a declarat Cornel Șfaițer, pentru Sport.ro.
Se încearcă modificarea Legii Sportului
Vasile Dîncu și alți doi colegi din PSD au depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. Inițiativa ar permite CSA Steaua să evolueze într-o ligă profesionistă, adică în Liga 1.
La această oră, "militarii" nu au drept de promovare din cauza formei de organizare a clubului, susține FRF. Vasile Dîncu a explicat, pe Facebook, de ce a depus acest proiect:
"Este vorba doar despre dreptate! Una dintre sarcinile politicienilor şi a celor trimişi de către cetăţeni să îi reprezinte în Parlament este să facă dreptate acolo unde lucrurile sunt strâmbe pentru că au fost făcute strâmb sau pentru că realitatea a evoluat şi s-au creat inegalităţi.
Da, normal este ca toti sportivii sa aibă şanse egale la performanţe, cel puţin din punctul de vedere a legilor sau regulamentelor. Chiar dacă nu ne naştem egali, chiar dacă nu avem medii care să producă echitate, nu este normal ca legile sa ne oprească să participam la competiţie. În sport trebuie ca performanţa să fie ultimul criteriu care decide campionii şi clasamentele. Sportul a reuşit să creeze eroi ai naţiunilor din copii desculţi şi să unească oamenii sub drapele.
Sportul nu acceptă să faci campioni prin lege şi nici să obţii performanţe prin decrete de stat. Sportul este un teritoriu al egalităţii atunci când oferă fiecăruia o şansă. Măcar una de principiu, şansa de a te alinia la start", a transmis fostul ministru al Apărării.
Proiectul va fi dezbătut în primă fază de comisiile de specialitate de la Senat. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să treacă atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, care este for decizional. Mai apoi, inițiativa trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial. Rămâne de văzut dacă și restul parlamentarilor PSD vor susține proiectul lui Vasile Dîncu.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News