Malen (minutul 30) și Gittens (minutul 34) au înscris pentru Borussia Dortmund în prima repriză, dar Rudiger (minutul 60), Vinicius (minutele 63, 86 și 90+3) și Lucas Vazquez (minutul 83) i-au adus victoria lui Real Madrid. Presa din Spania a anunțat deja că brazilianul este marele câștigător al Balonului de Aur, dar Carlo Ancelotti crede că Vinicius nu se va opri aici.

Carlo Ancelotti: ”Golurile lui Vinicius vor conta pentru Balonul de Aur 2025”

Carlo Ancelotti a fost impresionat de prestația echipei sale din a doua repriză a partidei cu Borussia Dortmund și a subliniat că a fost cea mai bună repriză secundă a lui Real Madrid din acest sezon.

Tehnicianul italian l-a evidențiat în principal pe Vinicius Jr și a transmis că este convins că atacantul brazilian va cuceri Balonul de Aur și anul viitor. Presa spaniolă a anunțat deja că Vinicius va cuceri în acest sezon cel mai prestigios trofeu individual în gala de pe 28 octombrie.

Am fost calmi. Am schimbat sistemul și am jucat mai intens. Am fost timizi în prima repriză, nu am avut intensitate, dar în a doua parte am jucat mai bine, cu mai multă calitate și mai multă presiune. A fost cea mai bună repriză a doua din acest sezon.

Ce pot să spun este că e foarte rar să vezi un jucător cu o prestație în repriza a doua precum cea a lui Vinicius. Nu doar datorită celor trei goluri, ci și pentru caracterul său, este extraordinar. Vinicius va câștiga Balonul de Aur, dar nu pentru ce a făcut în această seară, ci pentru tot ce a făcut anul trecut. Aceste trei goluri contează deja pentru Balonul de Aur de anul viiitor”, a spus Carlo Ancelotti la finalul jocului.

Cum a explicat erorile lui Lucas Vazquez din prima repriză cu Borussia Dortmund

După prima repriză a partidei, când madrilenii erau conduși cu scorul de 2-0, după erorile comise în defensivă de Lucas Vazquez, presa din Spania a scris că Real Madrid trebuie să își transfere de urgență un fundaș dreapta după accidentarea lui Dani Carvajal.

Totuși, Vazquez s-a revanșat pentru greșeli și a marcat golul care a pus-o pe Real Madrid în avantaj. La finalul partidei, Carlo Ancelotti a explicat de ce fundașul lateral are unele carențe în apărare.

Lucas Vazquez s-a descurcat bine. A marcat un gol și ne-a pus în avantaj. Îi cerem să atace, de asta uneori are probleme în apărare. A marcat un gol foarte frumos”, a adăugat italianul.