Felix Zwayer este un personaj cunoscut fanilor români. La meciul de la turneul final, tricolorii au pierdut în fața olandezilor cu scorul de 0-3 în fața ”Portocalei Mecanice”, însă au existat mai multe faze controversate de arbitraj.

Felix Zwayer, implicat într-o fază controversată în AC Milan - Club Brugge

Olandezii au fost superiori pe teren, dar arbitrajul germanului Felix Zwayer a lăsat de dorit. Germanul nu l-a sancționat pe Denzel Dumfries pentru două faulturi extrem de dure, asupra lui Ianis Hagi și a lui Vasile Mogoș și nici pentru o simulare grosolană din a doua repriză a olandezului, atunci când centralul german a oprit un contraatac promițător al tricolorilor.

În meciul Club Brugge – AC Milan, Zwayer s-a făcut din nou remarcat într-un mod negativ. La scurt timp după ce Christian Pulisic a deschis scorul în minutul 34 cu o execuție superbă direct din corner, Raphael Onyedika a avut o intervenție extrem de dură asupra lui Tijjani Reijnders, cu talpa pe gleznă.

Zwayer a ignorat zvârcolelile lui Reijnders și a dictat lovitură liberă în favoarea lui Club Brugge, în ciuda protestelor celor de la AC Milan. Câteva momente mai târziu, Zwayer a fost chemat la monitorul VAR și a revăzut faza. Germanul a revenit asupra deciziei și i-a arătat cartonașul roșu lui Onyedika.