15 colegi au murit sub ochii lui, iar viata i s-a schimbat definitiv! Povestea incredibila a unui adversar al Stelei:

15 colegi au murit sub ochii lui, iar viata i s-a schimbat definitiv! Povestea incredibila a unui adversar al Stelei: Liga Campionilor

Un fundas de la Stromgodset, adversara Stelei din preliminariile Ligii Campionilor, are o poveste incredibila de viata, acesta asistand in adolescenta la un masacru. Acum, acesta se dedica ajutorarii copiiilor si tinerilor.

Au mai ramas 5 zile pana la primul meci al Stelei din preliminariile Ligii Campionilor, detinatoarea trofeului Ligii I urmand sa se dueleze cu norvegienii de la Stromgodset. Cu jucatori care au trecut pe la Manchester City, Mallorca si Twente in lot, dar si cu unul dintre portarii care a aparat buturile Ghanei la Campionatul Mondial, Stomgodset are planuri mari in acest sezon, cand vrea sa bifeze prima calificare din istorie in grupele Ligii Campionilor.

Pentru asta, norvegienii s-au intarit in ultima perioada cu mai multi fotbalisti, antrenorul Daniel Nielsen, si el ajuns la carma echipei tot in aceasta vara acoperind posturile deficitare. Printre fotbalistii sositi la Godset se afla Marvin Ogunjimi, fost international belgian, cu 5 goluri in 7 meciuri, dar si un fundas american cu o poveste de viata incredibila.

Imprumutat de la New York City FC, echipa care apartine seicilor care conduc si Manchester City, fundasul american Jeb Brovsky (25 de ani) si-a spus povestea pentru Drammens Tidende, acesta vorbind despre modul in care viata s-a s-a schimbat dupa un incident tragic.

Totul s-a intamplat pe cand Jeb avea 10 ani, in 1999. Acesta a asistat la o scena tragica, dupa ce un barbat a patruns in scoala din orasul sau si a omorat 15 elevi.

Masacrul a ingrozit intreaga America, dar si pe tanarul Jeb Brosvky, a carui viata s-a schimbat complet: "Mi-am spus ca trebuie sa ajut cum pot la transformarea lumii, sa fac bine si sa-mi ajut semenii".

Jeb Brovsky s-a apucat apoi de fotbal, dar nu a uitat niciodata scenele ingrozitoare. Astfel, in perioada studentiei, pe cand invata la University of Notre Dame, acesta a infiintat o organizatie non-profit - Peace Pandemic, a carei obiectiv este reducerea violentei domestice, ajutorarea copiiilor si eradicarea rasismului, totul prin incurajarea dialogului si prin placerea competitiei, fie ca e vorba de fotbal sau de un alt sport.

"Exista o viata in afara fotbalului, pentru ca viata sportiva se termina la un moment dat. Astfel, trebuie sa te gandesti la cum vrei sa-ti petreci restul vietii. Trebuie sa folosesti fiecare zi pentru a face ceva important, ceva care sa conteze", si-a inceput Jeb Brovsky povestea in Drammen Tidende.

"Nu sunt genul de fotbalist care joaca, incaseaza bani si atat. Eu incerc sa fac cat mai multe lucruri in timpul liber", mai spune tanarul fotbalist, care a facut inconjurul lumii alaturi de sotia sa, pentru a-si promova organizatia.

Peace Pandemic organizeaza evenimente sportive pe toate continentele pentru copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, scopul acesteia fiind acela de a-i ajuta pe tineri sa se dezolve nu doar din punctul de vedere al aptitudinilor sportive, dar si din punct de vedere uman.

Jeb Brovsky a infiintat doua adaposturi pentru orfani in Guatemala in luna de miere, iar acum spune ca scopul sau este acela de a-si promova fundatia si in Norvegia, o tara care s-a confruntat si ea cu un incident socant in urma cu doar cativa ani, cand Anders Breivik a ucis mai multi adolescenti pe mica insula Utoya.

"Este un lucru minunat sa ajuti un copil care nu are altceva pe lume decat fotbalul. Te face sa te gandesti si sa iubesti si mai mult acest sport", mai spune tanarul jucator, care a mai trecut si prin India sau Liberia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!