Asta e generatia PIERDE-TOT! De ce a ratat nationala lui Mutu inca o calificare si PLANUL pentru CM 2014:

Echipa Nationala Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2011, 07:03
Data actualizarii: Miercuri 12 Octombrie 2011, 07:21

Romania a incheiat in genunchi o noua campanie de calificare, dupa o remiza cu Albania, scor 1-1, si a terminat grupa D pe locul 3.

Campania de calificare la Mondialul din 2010 a fost inceputa de Victor Piturca si terminata de Razvan Lucescu. Pentru Euro 2012, rolurile s-au inversat. In 2009, Lucescu jr ii lua locul lui Piti pe banca nationalei, dupa un inceput de campanie in care nationala obtinuse doar 4 puncte obtinute in cinci jocuri. Razvan a reusit sa mai aduca putin echipa pe linia de plutire, insa a strans doar 8 puncte pana la final. Romania a terminat atunci pe locul cinci in grupa, singura echipa pe care a batut-o fiind Feroe, in vreme ce Serbia, Franta, Austria si Lituania au privit Romania privit de sus.

Pentru Euro 2012, Lucescu jr a inceput campania cu egaluri acasa cu Albania si in deplasare cu Belarus. Atacat si contestat chiar de sefii FRF, Lucescu a cedat, dupa ce nationala a adunat 8 puncte din 6 jocuri (procentaj 1,33 %) cu el pe banca, scrie ProSport. A urmat Piturca, 6 puncte din patru jocuri (procentaj 1,5 %) si aceleasi probleme de care a fost acuzat Razvan: egaluri cu Belarus si cu Albania. In final, nationala a incheiat preliminariile pe locul 3 in grupa.

"Eu cred ca trebuie sa aveti putina rabdare cu noi, pentru ca sunt foarte multi jucatori tineri. Pesimismul nu te duce nicaieri, sper sa formam o echipa competitiva pentru preliminariile urmatoare. Avem echipa, n-avem nicio scuza, dar trebuie sa muncim mai mult si sa dam totul", este explicatia lui Mutu pentru egalul cu Albania.

"Rezultatele n-au fost bune, dar jocul a fost imbucurator. Am vazut multi jucatori, sper ca in viitoarul apropiat sa face un "11" care sa nu mai greseasca atat de mult si luam asemenea goluri. Stiti care e obiectivul meu (n.r. EURO 2016), dar eu sper sa ne calificam la CM 2014. Eu aveam ambitia sa ne calificam si acum. Suferim foarte mult la mijloc. Stiam ce ma asteapta, nu-mi pare rau ca am preluat nationala. Avem sanse sa mergem la CM ca Turcia, Ungaria si Estonia", spune selectionerul Victor Piturca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!