La ce candidați au fost în turul I al alegerilor prezidențiale, în mod cert, Răzvan Burleanu ar fi avut o șansă bună, dacă ar fi ales o carieră politică de prin 2014, când a ajuns șef la FRF, și s-ar fi înscris acum pe listele electorale.
Explicația e simplă: despre Răzvan Burleanu se pot spune multe, însă președintele federației e un tip inteligent, cu o capacitate intelectuală peste medie și, în plus, are și „vorbele la el“. Ceea ce nu se poate spune despre unii candidați care și-au propus să ajungă la Cotroceni.
Având în vedere că, inclusiv din postura de șef FRF, Burleanu vorbește precum un om politic, fiind în stare să stea în fața microfoanelor minute în șir, el a fost întrebat de reporteri despre „finala“ Călin Georgescu (independent) – Elena Lasconi (USR), programată pentru 8 decembrie. În stilul său caracteristic, Burleanu s-a ferit să zică ceva concret despre cei doi candidați, însă a vorbit, la modul general, despre așteptările FRF din partea clasei politice din România.
„Trebuie să aşteptăm terminarea ciclului electoral. Singurul lucru pe care ni-l dorim noi, ca federaţie, e să vedem sportul în ansamblul său, cu atât mai mult fotbalul, poziţionat la nivelul său. Asta înseamnă să ne uităm strategic la dezvoltarea sportului în România. Asta e aşteptarea noastră, să vedem o viziune pentru sport. Una care să se poate transforma într-o strategie coerentă, să fie toţi angrenaţi în spatele acestei viziuni. Credem că fotbalul poate aduce o valoare adăugată extrem de importantă la dezvoltarea societăţii noastre, atât social, cât și economic“, a spus șeful de la Casa Fotbalului.
Pentru a-și întări declarațiile, Burleanu a amintit de Campionatul European din Germania din această vară, când fanii români au fost în prim-plan.
„Fotbalul a demonstrat în această vară, şi nu s-a oprit doar la Euro 2024, că poate contribui extrem de mult la un alt aspect, acela de a inspira o naţiune. Ce a reuşit echipa naţională, peste 40.000 de spectatori prezenţi la meci, am reuşit să aducem generaţii de români împreună, dincolo de performanţa sportivă. Fiindcă generaţia de suflet chiar i-a unit pe români, fotbalul poate juca un rol important la nivel de diplomaţie publică“, a declarat Burleanu.