Ce urmează pentru echipa națională a României după eliminarea de la EURO 2024

EURO 2024 echipa nationala a romaniei Nations League Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 21:59
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 21:58

Reprezentativa a avut un parcurs fenomenal la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania și televizat în România în exclusivitate la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

În noiembrie 2023, România obținea accederea la turneul final din Germania după ce învingea Israel cu 2-1 în deplasare. Victoria cu Elveția 1-0 din ultima etapă a preliminariilor EURO 2024 le asigura tricolorilor prezența la European terminând pe primul loc preliminariile.

Ce urmează pentru echipa națională a României după eliminarea de la EURO 2024

La EURO 2024, România a făcut parte din Grupa E alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. În primul meci, tricolorii au învins categoric ucrainenii cu 3-0. În al doilea, au pierdut cu 0-2 în fața Belgiei, ca în al treilea să remizeze 1-1 cu Slovacia.

Rezultatele din celelalte meciuri au ajutat selecționata lui Edward Iordănescu. România a terminat prima într-o grupă ”specială”, în care toate reprezentativele au avut patru puncte, doar că tricolorii au beneficiat de un golaveraj mai bun.

În optimi, România a întâlnit Olanda, cu care nu are cel mai bun palmares. Cu Virgil van Dijk pe linia de fund și în atac cu formidabilul Cody Gakpo de la Liverpool, olandezii au fost mai buni la Munchen, pe ”Allianz Arena”, și au trecut fără emoții de România cu 3-0.

Pentru națională urmează acum meciurile din UEFA Nations League, unde ne aflăm în Liga C, Grupa 2 cu Lituania, Cipru și Kosovo.

Primul meci al tricolorilor în Nations League e pe 6 septembrie, de la ora 21:45, în deplasare la Kosovo. Cu Lituania jucăm pe 9 septembrie, de la aceeași oră, la București.

România - Olanda 0-3

Tricolorii au început în forță confruntarea de la Munchen, dar olandezii au fost mai eficienți. Cody Gakpo a deschis scorul în minutul 20, după ce l-a ridiculizat pe Andrei Rațiu și l-a învins pe Florin Niță cu un șut la colțul scurt. 

În actul secund, jucătorul de la Liverpool l-a mai pus la punct o dată pe Florin Niță, dar reușita a fost invalidată de VAR, din cauza unei poziții de ofsaid.

Spre final, olandezii au turat motoarele și au marcat de două ori în 10 minute. Malen majorat diferența în minutul 83, după o acțiune pe cont propriu a lui Cody Gakpo, ca același Malen să închidă tabela de marcaj la 3-0, în 90+3.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!