Cu ce am rămas după meciurile din Kosovo și Elveția. Caramavrov trage concluziile după ultimele două remize din preliminariile europene

Cu ce am rămas după meciurile din Kosovo și Elveția. Caramavrov trage concluziile după ultimele două remize din preliminariile europene Nationala

0-0 in Kosovo și 2-2 in Elveția, mai ales ultimul, nu sună chiar rău, dar jocul naționalei României e unul scofâlcit, ca o minge dezumflată.

Vrei să joci fotbal cu ea, dar nu prea merge. Am avut și noi câțiva băieți care au arătat măcar un pic de voință în această ultimă „dublă” din preliminarii, dar produdul finit e inutilizabil, refuzat la export, cum se zicea pe vremea lui Ceaușescu despre anumite mărfuri care nu treceau testul calității.

Haideți să vedem cu ce am rămas pe plus după aceste două meciuri din punct de vedere fotbalistic:

  • Cara 9

1. Punctul cu Elveția este, indiscutabil, cea mai mare realizare a tricolorilor. Dacă privim acum clasamentul, unde suntem pe locul 2, cu 8 puncte din patru jocuri, nici nu mai contează că ne-au chelfănit elvețienii vreo 80 de minute de ne-au mers fulgii. Suntem pe loc de calificare, asta e cel mai important, și mai avem practic un singur adversar în lupta pentru Euro, Israel, pentru că Belarus și Kosovo au rămas destul de în urmă, iar Andorra nici nu a visat vreodată la un turneu final.

2. Portarul. Horațiu Moldovan a avut evoluții bune în cele două confruntări, a scos câteva mingi grele, mai ales in Kosovo, și-a făcut treaba. Și concurența e acerbă aici, pentru că sunt în schemă în continuare Ionuț Radu și Niță, iar pe Tîrnovanu și Aioani îi consider la fel de valoroși ca rapidistul care a fost titular la Priștina și Lucerna.

3. Extraordinarul mod în care au apărut Mihăilă și Moruțan în meciul din Elveția. Era minutul 57, 2-0 pentru gazde și de pe bancă se vedea în mod clar superioritatea acestora. Așa că intri ca să ce? Dar Mihăilă și Moruțan au intrat ca să joace fotbal. Dezinvolți, chiar cu ceva tupeu – l-am văzut pe Moruțan privindu-i de la același nivel pe elvețieni și chiar contrându-se cu ei -, cei doi tineri jucători ne-au reamintit de vremurile bune ale naționalei, când mai nimeni nu mișca în fața României, și ne-au readus speranța că mai putem juca și noi fotbal cu mândrie și înverșunare.

Sincer, de la ei ar trebui să pornească noua națională pe care vrea s-o construiască Edi Iordănescu. Avem nevoie de jucători curajoși, și ce curaj mai mare să ai decât să îngenunchezi înfumurata Elveție la ea acasă, în numai două minute?

4. Avem și un fundaș central de mare valoare, și mă refer la Radu Drăgușin. Mie mi-a plăcut mult în meciul din Kosovo, iar cu Elveția a mai greșit, a mai fost depășit de situație, dar se vede calitatea. Și să nu uităm că are doar 21 de ani.

 

5. Poate pentru unii a trecut neobservat, dar eu țin să remarc debutul lui Screciu la națională, într-un meci atât de important. Aportul lui defensiv a fost considerabil și cred că este un câștig pentru prima reprezentativă.

Concluzie. Toți remarcații mei din aceste două jocuri sunt tineri, pe ei trebuie să ne bazăm. Îi mai avem pe Borza, Grameni, Mazilu, toți de la Farul, sperăm să-și revină și Ianis Hagi. Cam asta e naționala, cu Drăgușin, Borza, Grameni, Screciu, Mihăilă, Moruțan, Mazilu, Hagi, poate Băluță, Pitu și Luis Munteanu. În ei trebuie să avem încredere și, cel mai important, să aibă incredere și selecționerul Iordănescu.  

VIDEO Edi Iordănescu, declarații după Elveția - România 2-2

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!