Partida disputată pe Arena Națională din București s-a încheiat înainte de termen, după un scandal izbucnit în prelungiri.
În minutul 90+3, căpitanul kosovarilor, Amir Rrahmani, deranjat de comportamentul fanilor români și de un conflict pe teren cu Denis Alibec, a decis retragerea echipei sale la vestiare.
Potrivit oficialilor din Kosovo, scandările din tribune – în special „Serbia, Serbia!” – și obiectele aruncate pe teren ar fi fost principalele motive pentru această hotărâre.
La câteva zile după incident, UEFA a decis să acorde victoria României la masa verde, scor 3-0, sancționând atât Federația Română de Fotbal, cât și pe cea din Kosovo.
Această hotărâre a fost primită cu reacții mixte, iar presa din Serbia s-a remarcat printr-un comentariu acid.
Cum a fost numită Kosovo în presa din Serbia după ce UEFA i-a dat câștig de cauză României
Presa din Serbia nu a ezitat să comenteze în termeni controversați situația. Jurnaliștii sârbă au numit Kosovo „țară falsă” și au scos în evidență tensiunile politice din regiune.
Publicația Novosti.rs a titrat:
„Kosovo este Serbia, iar acest adevăr poate provoca isterie în rândul albanezilor. Și, costă mult. Acolo s-au întâlnit echipele de fotbal ale României și ale țării false „Kosovo”, iar duelul s-a întrerupt în timpul opririi când oaspeții au părăsit terenul”.
Ce reprezintă simbolul ”vulturului albanez”
În drumul spre vestiare, jucătorii din Kosovo au adoptat acest gest controversar.
”Vulturul albanez” a fost adoptat de către albanezii de pretutindeni drept un simbol prin care își proclamă identitatea culturală și etnică și reprezintă o manifestare prin care aceștia își declară mândria de a face parte din etnia respectivă.
În contextul tensiunilor deja existente între români și kosovari, gestul vulturului bicefal a fost interpretat de fanii tricolorilor drept unul de sfidare, motiv pentru care aceștia au reacționat prin scandarea ”Serbia, Serbia”, lucru ce a înrăutățit și mai tare situația.