PROGRAM Cum se poate califica România din Divizia C a Ligii Națiunilor la Campionatul Mondial din 2026!

Echipa Nationala Campionatul Mondial din 2026 FRF Liga Natiunilor Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Septembrie 2024, 08:13
Data actualizarii: Duminica 08 Septembrie 2024, 08:43

Naționala lui Mircea Lucescu a început perfect actuala ediție din UEFA Nations League, 3-0 în deplasare cu Kosovo.

După entuziasmantul 3-0 de la Priștina cu Kosovo, naționala României joacă luni cu Lituania în Divizia C din Liga Națiunilor, de la ora 21:45, LIVE TEXT pe Sport.ro.

”Am început cu dreptul drumul spre Cupa Mondială”, a spus Dennis Man, omul meciului Kosovo - România 0-3, în care a marcat primul gol și a obținut penalty-ul din care s-a înscris al doilea gol.

”Impactul major al Ligii Națiunilor asupra visului nostru: România la Mondiale!”, a titrat și FRF pe site-ul oficial, unde a detaliat cum se pot califica tricolorii lui Mircea Lucescu din Divizia C a Ligii Națiunilor la Campionatul Mondial din 2026!

Federația Română de Fotbal a explicat pe site-ul oficial cum pot ajunge tricolorii la CM 2026

”Dincolo de promovarea într-o ligă valorică superioară prin câștigarea grupei în această ediție a Ligii Națiunilor, există alte două mize importante pentru tricolori, cu efect asupra drumului lor spre CM 2026.

Tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Mondialul 2026, zona UEFA – Europa va avea loc în luna decembrie a acestui an, pe baza clasamentului FIFA la acel moment.

Parcursul tricolorilor în Liga Națiunilor, având în vedere că toate cele 6 meciuri ale noastre din această ediție se joacă în lunile septembrie – octombrie – noiembrie, va influența așadar locul pe care îl vom ocupa în clasamentul FIFA și, implicit, șansele de a prinde urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2026!

Mai mult decât atât, există o legătură directă între câștigătoare de grupe ale Ligii Națiunilor și șansa de a prinde un loc la următorul turneu final mondial.

La CM 2026 merg direct câștigătoarele grupelor din preliminariile clasice, în vreme ce locurile secunde intră în baraj. Tot în baraj ajung și patru câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor care nu au prins locurile 1-2 în preliminariile clasice de Mondial.

Așadar, câștigarea grupei cu Kosovo, Cipru și Lituania din Liga Națiunilor 2024/2025, dublată de un punctaj mare pentru noi în această competiție, ar putea conferi tricolorilor încă un posibil parcurs spre barajul de Mondial!”

Programul României în Liga Națiunilor/UEFA Nations League

În perioada septembrie-noiembrie 2024 sunt programate duelurile din Liga Națiunilor, după cum urmează:

6 septembrie: Kosovo - România 0-3

9 septembrie: România - Lituania

12 octombrie: Cipru - România

15 octombrie: Lituania - România

15 noiembrie: România - Kosovo

18 noiembrie: România - Cipru

După meciurile din Liga Națiunilor, România își va afla și adversarele din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!