Decizia in premiera luata de UEFA! Cum poate ajunge Romania la Campionatul European din 2016! Detalii:

Decizia in premiera luata de UEFA! Cum poate ajunge Romania la Campionatul European din 2016! Detalii: Nationala

►O Țîră de Olanda! Românul e titular duminică, în direct la Sport.ro și Voyo.ro: 13:30 ADO Den Haag – Ajax și 15:30 Feyenoord – PSV

Obiectivul principal al lui Victor Piturca in acest mandat a fost inca de la inceput calificarea la Campionatul European din 2016. Iar acest obiectiv e realizabil avand in vedere ca numarul echipelor calificate va fi suplimentat, 23 din cele 53 de tari care vor lua startul in preliminarii urmand sa se califice, Franta fiind tara organizatoare si calificata deja.

Federatia Romana de fotbal a emis un comunica in care a specificat cand va avea loc tragerea la sorti si care va fi procedura. Foarte interesant este ca, din motive politice, anumite tari nu vor putea pica in aceeasi grupa!

"Presupunand ca toate cele 54 de federatii nationale se vor inscrie in competitie, tragerea la sorti, programata in orasul francez Nisa (mai precis, in incinta Palais des Congres Acropolis) in ziua de 23 februarie 2014, intre orele 13.00-13.50 (orele Romaniei), va cuprinde 53 de de echipe, acestea urmand sa fie impartite in 8 grupe de 6 echipe si una de 5.

Franta este calificata, ca tara organizatoare. Dupa cum se stie, se vor califica 23 de nationale, turneul final fiind unul care va alinia la start 24 de echipe.

Urne valorice

Echipele vor fi introduse in 6 urne valorice, pe baza sistemului coeficientilor acumulati de fiecare echipa nationala in urmatoarele competitii:

- Cupa Mondiala FIFA 2010 (preliminarii si turneul final);

- UEFA EURO 2012 (preliminarii si turneul final);

- Cupa Mondiala FIFA 2014 (faza grupelor de calificare si jocurile de baraj).

Fiecare grupa de calificare (de la A la I) va cuprinde cate o echipa din fiecare urna valorica, cu exceptia grupei I, care va avea numai 5 echipe.

Stabilirea programului meciurilor

Elaborarea programului jocurilor va fi facuta de computer si publicata pe site-ul oficial al UEFA in aceeasi zi. Asadar, spre deosebire de precedentele preliminarii, programul meciurilor in fiecare grupa nu va fi stabilit in urma negocierilor dintre federatiile nationale (respectiv, in cazul ca acordul nu va fi realizat, prin tragere la sorti), ci va fi elaborat de computer.

Principiile de programare pe calculator a jocurilor vor fi urmatoarele:

a) Meciuri acasa/deplasare

- Echipele nu vor juca consecutiv mai mult de doua jocuri acasa sau doua jocuri in deplasare;

- Fiecare echipa incepe si termina competitia cu o succesiune de jocuri acasa-deplasare sau deplasare-acasa;

- Pentru tarile cu ierni lungi: echipele acestora vor juca in deplasare in zilele de meci 4 si 5 (in lunile noiembrie si/sau martie).

b) Stadioane cu risc generat de clima

- Din aceasta categorie fac parte stadioanele echipelor apartinand tarilor care sunt expuse unor conditii de iarna grea;

- in aceeasi grupa de calificare se vor putea afla maxim trei tari cu astfel de conditii. Astfel de tari sunt Finlanda, Insulele Feroe, Islanda, Norvegia si Rusia (incadrate in categoria de iarna grea), respectiv Andorra, Belarus, Estonia, Lituania, Letonia, Suedia si Ucraina (iarna mai usoara).

c) Distante de transport

- Obiectivul este evitarea distantelor mari in meciurile duble;

- Relatiile de transport dintre tari sunt definite ca fiind – in calcul luandu-se distantele dintre capitalele tarilor respective - conditionate (daca timpul de transport aerian este de peste 8 ore), semi-conditionate (intre 6 si 8 ore) si neconditionate (mai putin de 6 ore);

- in aceeasi grupa de calificare vor putea fi extrase maxim trei tari care implica distante mari;

d) Situatia politica

- Conform deciziilor Comitetului Executiv al UEFA, nu vor putea fi extrase in aceeasi grupa urmatoarele tari: Armenia/Azerbaijan, Rusia/Georgia si Spania/Gibraltar.

e) Centralizarea drepturilor de UEFA

- Din considerente TV, echipele nationale reprezentand pietele TV de varf vor juca in grupe de cate 6: Anglia, Spania, Germania, Italia si Olanda.

f) Constrangeri si preferinte

- Regulile de tragere la sorti au fost impartite in asa-numite “constrangeri” si „preferinte”;

- Constrangerile au prioritate asupra preferintelor;

- Ordinea de prioritate (si greutate) trebuie stabilita pentru toate regulile;

- Ordinea de prioritate a constrangerilor este urmatoarea: tari cu iarna grea (1), distante de transport (2), restrictii specifice privind echipele (3), ora de incepere rezonabila (4);

- Ordinea de prioritate pentru preferinte este urmatoarea: piete de varf (6), ora de incepere tarzie (7), repartizare regionala (7), repartizare egala a meciurilor/orelor de incepere (9).

Partidele vor avea loc joi-duminica sau vineri-luni sau sambata-marti, in principiu de la ora 20.45 – ora Europei Centrale (21.45 – ora Romaniei), iar in weekend-uri chiar la 18.00 (19.00 – ora Romaniei)"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!