În timp ce suporterii și jucătorii români așteaptă cu nerăbdare decizia UEFA, Bogdan Stelea, fostul portar al naționalei, a oferit un exemplu din trecut care bagă spaima în fanii tricolori.

Ce s-a întâmplat în România - Kosovo

Partida din Grupa C2 a Ligii Națiunilor a fost suspendată în prelungiri, la scorul de 0-0, după ce căpitanul kosovar Amir Rrahmani a decis să retragă echipa de pe teren.

Motivul invocat a fost comportamentul suporterilor români, care ar fi scandat „Serbia” și ar fi aruncat obiecte pe teren.

Deși arbitrul danez Morten Krogh a încercat să convingă echipa din Kosovo să revină, Rrahmani a rămas ferm, acuzând o lipsă de respect și siguranță. 

Stelea: "S-a mai întâmplat să părăsească terenul și să le dea câștig de cauză"

Bogdan Stelea a rememorat un moment controversat din cariera sa, când Steaua București a părăsit terenul și a reușit să obțină câștig de cauză.

"La meciul cu Kosovo nu cred că fanii au făcut ceva ce să provoace reacția echipei celor din Kosovo. Aia e, a fost decizia lor, e destul de mult de vorbit pe marginea acestui gest.

Am mai întâlnit, mi s-a mai întâmplat ca o echipă să părăsească terenul definitiv. Se întâmpla în 89', când Steaua, într-o finală cu noi, care eram Dinamo, în Cupa României, au plecat de pe teren și până la urmă au avut câștig de cauză.

Atunci erau alte vremuri, în seara respectivă (n.r - meciul cu Kosovo) nu cred că aveau motiv să părăsească terenul. Din tot ce se întâmplase la meci, înafara unor scandări pe care ei le-au auzit, nu li se punea în pericol integritatea. Nu cred că se putea întâmpla ceva și puteau foarte bine să continue meciul", a spus Bogdan Stelea, pentru Pro TV și Sport.ro.

Nebunia din finala Cupei României 1988

Meciul la care face referire Stelea este una dintre cele mai controversate partide din istoria fotbalului românesc. 

Pe stadionul „23 August”, Steaua și Dinamo s-au întâlnit într-o finală tensionată. Golul lui Balint din minutul 90, anulat pentru ofsaid, a declanșat furia jucătorilor Stelei, care au părăsit terenul în semn de protest.

Deși trofeul a fost inițial atribuit lui Dinamo, Federația Română de Fotbal a decis ulterior să omologheze scorul de 2-1 pentru Steaua.

După Revoluția din 1989, trofeul a fost returnat către Dinamo, dar aceștia au refuzat să-l mai accepte.