EXCLUSIV Metodă nouă de monitorizare adusă de Iordănescu la națională! A fost nevoie să se anunțe Autoritatea Aeronautică Română

Metodă nouă de monitorizare adusă de Iordănescu la națională! A fost nevoie să se anunțe Autoritatea Aeronautică Română Nationala

Partida Andorra - România se va disputa sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, pe Estadi Nacional din Andorra la Vieja, și va fi live text pe www.sport.ro. 

"Tricolorii" au efectuat astăzi al doilea antrenament la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, în perioada premergătoare meciurilor cu Andorra și Belarus. Dacă bustierele de monitorizare a ritmului cardiac au devenit deja o banalitate la echipele de club și la echipa națională, jucătorilor fiindu-le activate dispozitivele înaintea antrenamentului de astăzi de către Cristian Dragotă, Miodrag Todorov și Darius Hîmpea, staff-ul lui Edi Iordănescu a utilizat o altă metodă inedită de a supraveghea ședința de pregătire. 

Drona a fost controlată de analiștii video Radu și Ianucci

Doi dintre membrii staff-ului s-au poziționat la mijlocul terenului, departe de ceilalți secunzi ai echipei, și au ridicat o dronă, au controlat-o prin telecomandă și au fixat o tabletă pe stativul din fața lor. De pilotarea dronei și de analizarea datelor furnizate de aceasta s-au ocupat analiștii video ai echipei naționale, Alexandru Radu și Michele Iannucci.

  • Metoda Noua De Monitorizare Adusa De Iordanescu La Nationala A Fost Nevoia Sa Se Anunte Autoritatea Aeronautica

Primul a fost secundul lui Edi Iordănescu la mai multe echipe de club, printre care Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, FCSB sau CFR Cluj, iar italianul este licențiat în Științele Educației Fizice și Sportului la Universitatea din Perugia și a obținut un Master în Management Sportiv, apoi a lucrat la academiile celor de la Perugia, Udinese și Gubio. 

Folosirea dronei naționalei trebuie anunțată telefonic către AER

Dacă Edi Iordănescu s-a plimbat preocupat pe tot terenul, când zâmbindu-le jucătorilor, când discutând cu Ionel Gane, Leontin Toader și Florin Constantinovici, când încruntându-se gânditor, cei doi analiști video au mutat drona pe toată suprafața de joc, la o înălțime de câteva zeci de metri, ceea ce înseamnă că metoda a fost fost adoptată de curând și că va fi folosită pentru corectarea greșelilor de ordin tactic, în timpul antrenamentelor viitoare. 

Cel mai probabil, drona FRF are o greutate de peste 250 de grame, un plafonul maxim de zbor de 120 metri, iar pentru pilotarea ei este necesară o certificare obținută de pilot după parcurgerea unei documentații și în urma absolvirii unui examen susținut online (tip grilă), pe siteul Autorității Aeronautice Române. De asemenea, trebuie anunțate zborurile, telefonic, mai ales că Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia se află pe traseul aeronavelor care pleacă de la sau sosesc la aeroporturile Otopeni și Băneasa.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!