Naționala feminină de fotbal, "dublă" decisivă contra Bulgariei în preliminariile Euro 2025

Massimo Pedrazzini campionat european feminin echipa nationala de fotbal feminin a romaniei euro 2025 fotbal feminin Nationala Echipa națională de fotbal feminin a României / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 15:00
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 14:58

Reprezentativa feminină a României continuă parcursul în preliminariile Women Euro 2025 la finalul lunii mai, cu o "dublă" programată în compania selecționatei țării vecine, Bulgaria. 

"Tricolorele" conduc Grupa C4, după victoriile cu Armenia și Kazahstan

Primul meci va avea loc pe teren propriu, vineri, 31 mai, de la ora 19:00, și va fi găzduit de Stadionul "Arcul de Triumf" din București), iar cea de-a doua confruntare se va disputa marți, 4 iunie, de la ora 19:00, pe Stadion "Slavia" din Sofia. România a avut al 31-lea coeficient la nivel european și se află momentan în Liga C a Nations League. 

În acest moment, "tricolorele" conduc Grupa C4, după victoriile cu Armenia (5-0) și Kazahstan (1-0). Următoarele clasate sunt Armenia (3p), Bulgaria (3p) și Kazahstan (0p). În cazul câștigării grupei, reprezentativa României va avea parte de un adversar mai ușor în play-off și va promova în Liga B a Nations League 2025-2026. Euro 2025 se va disputa în Elveția, în perioada 2-27 iulie 2025 și se vor califica 16 echipe, inclusiv țara-gazdă. 

  • Women s European Qualifiers / Foto - Gabriel Chirea

Cele 23 jucătoare convocate de selecționerul Massimo Pedrazzini pentru "dubla" cu Bulgaria:  

PORTARI: Andreea Părăluță (Fortuna Hjorring, Danemarca), Camelia Ceasar (AS Roma, Italia), Sara Câmpean (Poli Timișoara / o înlocuiește pe Reka Tanko, Csikszereda)

FUNDAȘI: Antonia Bratu (Poli Timișoara), Sonia Bumbar (Universitatea Cluj / o înlocuiește pe Claudia Bistrian, Poli Timișoara), Erika Gered (Diosgyori VTK, Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC, Ungaria), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile, Italia / o înlocuiește pe Teodora Meluță, Poli Timișoara), Ana Maria Stanciu (Farul Constanța), Maria Stamate (Universitatea Cluj), Simona Sigheartău (Universitatea Cluj)

MIJLOCAȘI: Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 Bistrița), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht, Belgia), Mihaela Ciolacu (Universitatea Cluj), Ana Vlădulescu (Haladas-Viktoria FC, Ungaria)

ATACANȚI: Florentina Olar (Fortuna Hjorring, Danemarca), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna, Elveția), Florentina Istrate (Farul Constanța)

La acțiunea aceasta a fost definitivat și stafful echipei naționale feminine: Massimo Pedrazzini (antrenor principal), Nina Anca (antrenor secund), Emanuele Pischetola (antrenor secund), Renzo Rossi (analist video), Ovidiu Ceclan (antrenor portari), Cristian Lazăr (preparator fizic)

Declarațiile selecționerului Massimo Pedrazzini:

"Meciurile cu Bulgaria au o importanță foarte mare. E un adversar bun, care a fost peste Armenia la ultima partidă, chiar dacă a pierdut întâlnirea. E o echipă la care trebuie să fim foarte atenți, trebuie să evoluăm la calitatea pe care echipa noastră o are. Cred că suntem superiori la creativitate, la fantezie. Eu sunt convins că putem ieși foarte bine din această dublă întâlnire cu Bulgaria, deși este o echipă dinamică și arțăgoasă, cu niște individualități.

Am pregătit excelent acest meci, pentru că o dublă victorie ne poate pune într-o situație foarte bună. Jucătoarele au venit concentrate, încărcate cu o energie pozitivă și știu care este obiectivul nostru. La fotbal, dacă nu joci mereu la calitatea pe care o ai, poate deveni periculos orice adversar. Vrem să continuăm așa cum am început în primăvară, adică un parcurs exemplar, cu două victorii. 

Eu sunt la al doilea an în care antrenez fete, dar fotbalul este fotbal, indiferent dacă este vorba de cel masculin sau cel feminin. Doar abordarea jucătorilor este un pic diferită, aici este mai multă sensibilitate. Nu zic delicatețe, dar trebuie să ai o relație un pic diferită de cea pe care o ai cu bărbații. Am primit din partea fetelor o concentrare exemplară, o disponibilitate deosebită, ceea ce mă bucură foarte mult.    

Obiectivul nostru final este calificarea la un turneu final de Campionat Mondial sau Campionat European. Am împărțit activitatea în mai multe etape. Prima ar fi să reușim să câștigăm grupa, după care avem un baraj, unde putem să revenim la nivelul ligii a doua în Nations League. După care vom vedea, pentru că e clar că avem o dorință mare să ne calificăm la turnee finale. Dar până acolo mai avem obiective de cucerit.   

În această echipă, avem șapte campioane - patru de la Farul, dar și Vătafu, campioană în Belgia, Goder de la Ferencvaros și Ceasar, campioană în Italia în ultimele două sezoane. Suntem mândri de aceste fete și pentru mine este o mare responsabilitate. Noi putem să schimbăm mentalitatea doar dacă avem asemenea exemple, fete care au putut să atingă un nivel așa ridicat. Speranța mea e că Sigheartău și Bumbar, ultimele două fete promovate de la U19, să  învețe de la ele ce înseamnă performanța adevărată".   

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!