Pe ce loc a ajuns România în clasamentul FIFA după EURO 2024

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul FIFA după EURO 2024 Nationala

România a avut un parcurs neașteptat la EURO 2024. Tricolorii au ajuns până în optimi, dar au fost eliminați de Olanda, scor 0-3.

După ce s-au calificat la turneul final de pe prima poziție în grupa din preliminarii, tricolorii au reușit să încheie pe prima poziție în grupe și în Germania.

România a urcat două poziții în clasamentul FIFA după EURO 2024

Echipa națională a început cu o victorie categorică în fața Ucrainei, scor 3-0. Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au marcat cele trei goluri și au aruncat în aer stadionul din Munchen. Zeci de mii de fani români au scandat pentru tricolori și au colorat în galben străzile din Munchen.

A urmat apoi eșecul contra Belgiei, scor 0-2, și remiza cu Slovacia, scor 1-1, la finalul căreia tricolorii au încheiat grupa pe prima poziție, ajutați bineînțeles și de celelalte rezultate înregistrate în grupă.

În optimile de finală, tricolorii nu au avut nicio șansă împotriva Olandei, chiar dacă batavii au fost ajutați pe alocuri și de arbitrajul germanului Felix Zwayer.

Totuși, performanța obținută de selecționata lui Edi Iordănescu la turneul final a ridicat-o două poziții pe România în clasamentul FIFA. Înainte de EURO 2024, România ocupa locul 47, însă, acum, a ajuns pe locul 45, cu 1474.7 puncte, și le-a depășit pe Cehia și Algeria.

VIDEO Rezumat România - Ucraina 3-0

VIDEO Rezumat Belgia - România 2-0

VIDEO Rezumat Slovacia - România 1-1

VIDEO Rezumat România - Olanda 0-3

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!