Romania - Ungaria, afacere infloritoare pentru SPECULANTI! Biletele pentru meciul de sambata s-au mutat pe site-urile de ocazii
►Au mai ramas 4 zile pana la meciul pe care echipa nationala il va disputa impotriva Ungariei, pe National Arena
►Biletele s-au epuizat intr-un timp foarte scurt, iar meciul cu Ungaria ar putea stabili un nou record de audienta
►Din pacate, "bisnita" este si ea in floare in aceste zile
Au mai ramas patru zile pana la unul dintre cele mai asteptate meciuri ale anului in Romania, partida pe care echipa nationala o va disputa impotriva primei reprezentative a Ungariei. Meciul de sambata, de pe National Arena, se va disputa cu "casa inchisa", biletele epuizandu-se intr-un timp record.
Cu toate biletele vandute intr-un timp foarte scurt, meciul dintre Romania si Ungaria ar putea stabili un nou record in ceea ce priveste audienta de pe Arena Nationala.
O singura intrebare este insa ridicata in aceasta privinta. Cate dintre biletele vandute de FRF au ajuns la suporteri si cate au ajuns in mainile speculantilor sau a asa numitilor "bisnitari"?
Site-urile de ocazii din Romania s-au umplut in ultimele zile de "oferte", vanzatorii distribuind bilete la suprapret.
Astfel, speculantii par ca s-au mutat din fata stadioanelor pe internet si au luat cu asalt site-urile de profil, oferind tichete la pretul dublu fata de cel anuntat de FRF.
O simpla cautare pe cateva dintre cele mai cunoscute site-uri din Romania confirma acest lucru, preturile variind intre 80 si 160 de lei, in cele mai bune cazuri. Cei mai dornici de imbogatire solicita chiar si cate 250 de lei pentru un bilet pe care l-au achizitionat pentru doar 80 RON.
Alti astfel de afaceristi si-au facut o strategie si mai buna de marketing, care rivalieaza putin cu cea a echipelor care s-au calificat in ultimii ani in cupele europene. Acestia vand doar "pachete", astfel ca poti da peste "oferte" de 4 bilete la pretul de doar...patru mii de lei, cu 800 de lei mai mult decat au costat initial.
Legea este una foarte stricta in privinta acestui fenomen, insa pe cat de stricta, pe atat de putin aplicata. Potrivit articolului 25 din Legea nr. 4/2008, "cumpararea in scop de revanzare a biletelor sau a oricaror documente de acces la competitii sportive, precum si vanzarea acestora la suprapret contituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei. Biletele sau celelalte documente de acces care fac obiectul contraventiei se confisca si se returneaza organizatorului dupa desfasurarea competitiei sportie pentru care acestea au fost emise".
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News