OFICIAL Unicul Mircea Lucescu: ”Nu s-a mai întâmplat vreodată în istoria fotbalului”! Recordul ”senzațional” stabilit de selecționerul României

Mircea Lucescu Campionatul Mondial din 2026 Echipa Nationala Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului Liga Natiunilor Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2024, 12:25
Data actualizarii: Marti 10 Septembrie 2024, 12:30

Tricolorii au două victorii în primele două meciuri cu ”Il Luce” pe banca tehnică.

România lui Mircea Lucescu are două victorii în primele două meciuri cu ”Il Luce” selecționer, 3-0 în deplasare cu Kosovo și 3-1 acasă cu Lituania în Liga Națiunilor.

Într-un material dedicat antrenorului român, Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului certifică recordul stabilit de acesta:

”Mircea Lucescu, la 79 de ani, este eroul unei reveniri senzaționale ca selecționer al naționalei României, cu obiectivul de a califica echipa la Campionatul Mondial din 2026.

Meciul din deplasare cu Kosovo, câștigat cu 3-0 în Nations League pe 6 septembrie, a deschis o nouă pagină din activitatea maestrului, care a stabilit cu acest prilej câteva recorduri.

Cel mai impresionant este perioada de timp după care a revenit pe banca naționalei.

Lucescu a mai condus România între 1981 și 1986, când și-a încheiat mandatul pe data de 20 august 1986. Astfel, i-au trebuit 38 de ani și 17 zile să revină pe banca <<tricolorilor>>!

Nimic de acest gen nu s-a mai întâmplat vreodată în istoria fotbalului!”.

Precedentul record, departe acum de cel stabilit de Lucescu, era deținut de Mario Zagallo, revenit pe banca Braziliei după 20 de ani și 170 de zile (6 iulie 1974 - 23 decembrie 1994).

Cum se califică România lui Mircea Lucescu din Divizia C a Ligii Națiunilor la Campionatul Mondial din 2026

Naționala României a întâlnit luni seara Lituania în Ghencea, pe stadionul ”Steaua”, în a doua etapă din Grupa 2 a Ligii C din Nations League. 

Tricolorii lui Mircea Lucescu s-au impus greu, pe final, cu 3-1, după golurile lui Valentin Mihăilă, Răzvan Marin (dintr-un penalty obținut de Ianis Hagi) și Alexandru Mitriță, și sunt lideri în grupă, cu două victorii în primele două meciuri. 

Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial din 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice. 

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Mondial.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!