EXCLUSIV Vești bune pentru Superligă: "Mai sunt 2-3 jucători în Kosovo la fel de buni ca Krasniqi. Vreau să-i aduc în România" 

Vești bune pentru Superligă: Mai sunt 2-3 jucători în Kosovo la fel de buni ca Krasniqi. Vreau să-i aduc în România   Nationala

Kosovarul Krasniqi este unul dintre cei mai în formă jucători din Superligă și ar putea fi adversarul României în preliminariile Euro 2024. 

Ermal Krasniqi (Kosovo / 24 de ani / 188cm) a fost transferat de CFR Cluj, în ianuarie 2023, pentru doar 200.000 de euro, după ce Dan Petrescu l-a remarcat în "dubla" cu FC Ballkani, din grupele Conference League

Krasniqi, posibil adversar al României în premilinariile Euro 2024

Extrema stânga a devenit revelația din lotul campioanei României, după ce a bifat 11 prezențe și patru goluri pentru clujeni în 2023 și a intrat pe radarul mai multor formații din Serie A, printre care Fiorentina și Torino. Fotbalistul din Gruia ne va fi probabil adversar în duelurile din preliminariile Euro 2024 (16 iunie, Priștina / 12 septembrie, București), în Grupa I, din care mai fac parte, alături de România și Kosovo, reprezentativele Elveției, Israelului, Belarusului și Andorrei. 

  • Vesti Bune Pentru Superliga Mai Sunt 2 3 Jucatori In Kosovo La Fel De Buni Ca Krasniqi Vreau Sa I Aduc

Elis Bakaj, fostul jucător al lui Dinamo, care s-a stabilit la București alături de soția româncă și fetița lor, spune că fotbalul din Kosovo este în ascensiune, la fel ca cel din Albania, motiv pentru care ar vrea să mai aducă în Superligă câțiva jucători kosovari de origine albaneză, la fel de talentați ca Krasniqi. De asemenea, fostul fotbalist crede că România are șanse să ajungă la turneul final, dar "tricolorii" trebuie să aibă un joc mai fizic.  

"Albanezii sunt mândri de originea lor, foarte puțini refuză să joace pentru națională"

"Strategia naționalei Albaniei e clară. Se urmăresc atent absolut toți jucătorii cu rădăcini albaneze din străinătate și sunt curtați să joace pentru naționala țării părinților lor. Albanezii sunt mândri de originea lor, foarte puțini refuză să joace pentru naționala Albaniei. 

Obiectivul Albaniei este calificarea la Euro 2024, ca și în cazul României. A venit un nou antrenor, brazilianul Sylvinho (n.r. - fost fundaș stânga la Corinthians, Arsenal, Celta Vigo, FC Barcelona, Manchester City, cu 6 selecții în naționala Braziliei). Eu chiar cred că sunt șanse, deoarece echipa vine după câțiva ani de creștere. Avem șansa noastră cu Polonia și Cehia, pentru că nu sunt Germania, Franța sau Anglia.

"Vreau să aduc cât mai mulți albanezi aici, dar albanezi cu calitate"

La noi e și chestiunea cu Kosovo, unde majoritatea jucătorilor sunt de origine albaneză și ar putea să evolueze pentru Albania. Ermal Krasniqi e albanez din Kosovo, dar a ales să joace pentru Kosovo. Acum un an și jumătate m-au anunțat din Albania că sunt câțiva jucători foarte buni în Kosovo, dacă putem să le găsim echipe în România. Mai sunt vreo 2-3 jucători la fel de buni ca el. În vara asta vreau să fac pe impresarul și să îi aduc în România, pentru că e păcat să nu joace pentru cluburi românești. 

El e foarte apreciat la CFR Cluj, are 24 de ani, e unul dintre cei mai buni jucători din campionat. Iar Dan Petrescu e exigent, nu rezistă oricine sub comanda lui. Jucătorii albanezi se adaptează perfect în România. Vreau să aduc cât mai mulți albanezi aici, dar albanezi cu calitate, nu pe oricine. 

În Superligă evoluează deja 8 jucători albanezi sau cu origini albaneze

Albanezii vor să vină în România și se adaptează foarte repede. UTA are doi albanezi (n.r. - Erion Hoxhallari și Idriz Batha, ambii albanezi), la Hermannstadt e unul (n.r. - Vesel Limaj, albanez kosovar născut în Germania), la CFR Cluj e unul (n.r. - Ermal Krasniqi, albanez kosovar), la Mioveni mai este (n.r. - Blerim Krasniqi, albanez), cred că și la Botoșani (n.r. - Rijad Sadiku, albanez kosovar născut în Bosnia), Sepsi (n.r. - Enriko Papa, albanez) și Voluntari (n.r. - Naser Aliji, internațional albanez născut în Macedonia de Nord și crescut în Elveția). Eu cred că cluburile din Liga 1 ar trebui să fie mai atente la piața din Albania și Kosovo, pentru că sunt jucători ieftini cu potențial de creștere. 

"Cred că sunt mai mulți jucători albanezi în Serie A și mai mulți români în Serie B"

Eu cred că și România are șanse mari să fie la Euro 2024, pentru că grupa e bună și par să se fi rezolvat o parte din probleme. Depinde doar de jocul ei, de forma în care sunt jucătorii, de inspirația și norocul antrenorului. La naționala Albaniei se știe, jucătorii sunt ambițioși și nu se feresc de luptă, de duelurile fizice. Nu dăm în spate niciodată. În ultimul timp, au ieșit și jucători talentați, tehnici. 

Sunt foarte mulți jucători din lot în Serie A (n.r. - Etrit Berisha, Torino / Elseid Hysaj, Lazio / Ardian Ismajli, Empoli / Marash Kumbulla, AS Roma / Nedim Bajrami, Sassuolo / Kristjan Asllani, Inter Milano / Berat Gjimshiti, Atalanta / Kastriot Dermaku, Lecce / Eljon Toci, Fiorentina). Cred că în momentul acesta sunt mai mulți jucători albanezi în Serie A și mai mulți români în Serie B, e adevărat la echipe bune. Nu e ușor pentru un străin să vină să joace, trebuie să fii de trei ori mai bun ca un jucător de acolo.  

"Vor fi două meciuri grele. Kosovo are niște jucători foarte buni"

România va juca cu Kosovo. Vor fi două meciuri grele. Kosovo are niște jucători foarte buni. Cu unii jucători sunt prieten, cu alții am jucat. Amintesc doar de Rrahmani (n.r. - Amir Rrahmani, Napoli), Muriqi (n.r. - Vedat Muriqi, Mallorca), Berisha (n.r. - Valon Berisha, Melbourne City, împrumutat de la Reims) sau Rashica (n.r. - Milot Rashica, Galatasaray). 

România a avut probleme cu Muntenegru, de exemplu, pentru că jucătorii au prins frică după ce adversarii au intrat mai tare la minge. Cu Kosovo va fi la fel, trebuie un joc un pic mai dur, mai multă răutate. Belarusul joacă la fel, e o echipă de uzură, nu se feresc de dueluri. Intră ei tare, intri și tu tare, altfel prinzi frică și cedezi teren.   

"Nu mai e fotbalul ca înainte. Andorra trebuie tratată ca Elveția"

Să vă spun eu ce văd la România. Lotul din ultimii ani nu a fost rău. Dar jocul echipei s-a bazat mereu pe sclipiri ale unor jucători foarte buni, nu a fost un joc dur, fizic. Ca spaniolii, mai mult pe tehnică. Acum ceva ani ați avut jucători cu calități tehnice super, compensau că nu aveai un joc de uzură. Acum cam lipsesc. Când ai calitate mare, rezolvi mare parte din meci cu calitatea. România are o tradiție cu jucători tehnici, care driblau ușor, scăpau ușor de adversar, aveau execuții foarte bune. Acum nu prea mai e cineva să facă clar diferența. 

Nu mai e fotbalul ca înainte. Acum vine Andorra și trebuie să o tratezi ca pe Elveția. Stau toți în apărare, dau un gol din lovitură liberă și ai probleme mari. Nu trebuie să mai fie rușine, pentru că toată lumea investește în fotbal. O echipă mică ia un antrenor bun din altă țară, mai naturalizează ceva, face aceeași pregătire fizică ca Argentina și a crescut nivelul. Nu mai există echipă mică, dai totul meci de meci și minut de minut, altfel ești taxat. Nu mai există niciun meci în care se știe dinainte că se poate ajunge la 10-0 sau 8-0", a declarat Elis Bakaj pentru Sport.ro.

Text - Gabriel Chirea / Foto - @cfr1907, @FFKKosova, Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!