VIDEO „Ar fi bine cu Ungaria! Nu e mare diferență între noi și unguri!” Mihai Stoichiță și-a ales adversarul dorit pentru tragerea la sorți
Tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024 va avea loc duminică, 9 octombrie, de la 13:00.
Selecționerul Edward Iordănescu a plecat spre Frankfurt, Germania, însoțit de directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță. Cei doi vor participa, împreună cu Răzvan Burleanu, președintele Federației, la tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Campionatului European din 2024.
La plecarea din țară, Mihai Stoichiță a vorbit despre tragerea la sorți, dar și despre obiectivul lui Edward Iordănescu, căruia FRF i-a anunțat continuitatea pe banca tehnică. Totodată, oficialul Federației a fost întrebat dacă și-ar dori ca România să pice cu naționala Ungariei, care a impresionat în Nations League, după ce a învins Anglia și Germania, iar acesta a răspuns că nu consideră că este diferență între români și unguri.
Mihai Stoichiță: „Restartul cred că a avut loc!”
Mihai Stoichiță a fost întrebat și despre „restartul” naționalei și a punctat, că în opinia lui, restartul a avut loc în ultimele două partide, când România a remizat cu Finlanda, scor 1-1 și a câștigat categoric cu Bosnia și Herțegovina, scor 4-0.
„(n.r. Cu ce speranțe la tragere?) Cu speranța calificării. Ce speranțe? Să dea Dumnezeu să cădem bine, ce înseamnă bine nu îmi mai dau seama că...(n.r. pe cine ați vrea să evitați?) nu vreau să mă gândesc, nu mă întrebați, nu am preferințe, nu îmi fac calcule, cred că trebuie să ne uităm mai mult, în momentul în care suntem, la echipa noastră.
Are calificarea, nu? Calificarea clar este un obiectiv pentru...pentru ce a rămas Edi? Să califice echipa, ăsta e obiectivul lui. E normal să fie așa.
(n.r. Ungaria) Nu ar fi rău cu Ungaria, eu zic că ar fi bine cu Ungaria. Nu e vorba numai de motivație, dar nu cred că este mare diferență între noi și unguri, chiar dacă ei în ultima vreme au avut performanțe mai bune decât noi. Fotbalistic vorbind, nu cred că e o așa mare diferență între noi și unguri.
Eu sper ca restartul să fi fost ultimele două meciuri și de acum încolo să fie o normalitate, nu să mai fie un restart, să fie o normalitate, asta e ce îmi doresc. Restartul cred că a avut loc. Câte restarturi să dăm? Ăsta a fost restartul, cred eu, Finlanda și Bosnia. Am văzut că putem, ne-am demonstrat nouă înșine că putem, fotbaliștii și-au demonstrat, antrenorii și-au demonstrat că avem o echipă care poate, atunci nu trebuie să îți lipsească încrederea în viitor”, a declarat Mihai Stoichiță la plecarea din țară.
Cum arată urnele valorice
CÂȘTIGĂTOARE LIGA A (NATIONS LEAGUE): Țările de Jos, Croația, Spania, Italia
URNA 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia
URNA 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Scoția, Finlanda
URNA 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, ROMÂNIA, Suedia, Armenia
URNA 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord
URNA 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta
URNA 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein
Meciurile din preliminariile Campionatului European din 2024 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2023. În urma preliminariilor se califică 20 de echipe, în timp ce alte trei țări își câștigă locul la EURO 2024 în funcție de play-off-ul Nations League.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News