GALERIE FOTO Delegata UEFA a întors toate privirile la meciul României. Aceasta a fost în centrul unui scandal imens, în 2023

Nations League delegat uefa Luis Medina Cantalejo maria medina Romania - Lituania Nations League Maria Medina / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2024, 14:06
Data actualizarii: Marti 10 Septembrie 2024, 14:14
Delegata UEFA pentru meciul România - Lituania a fost Maria Medina. 

Maria Medina a supervizat buna desfășurare a meciului de pe Stadionul "Steaua"

Tatăl său l-a arbitrat pe Mircea Lucescu, la final Cupei UEFA

Frumoasa spanioloaică este fiica lui Luis Medina Cantalejo, fost arbitru internațional și actualul șef al arbitrajului din Spania. Născut la Sevilia, fostul "central" a fost considerat un aliat al lui Luis Rubiales, președintele Real Federacion Espanola de Futbol (RFEF), care a demisionat după un imens scandal de natură sexuală.

  • Nations League / Foto - Gabriel Chirea

Acesta a arbitrat ultima finală a Cupei UEFA din 2009, Șahtior Donețk - Werder Bremen (2-1), când Mircea Lucescu și Răzvan Raț au câștigat primul și singurul trofeu european din palmaresul "minerilor" din Donbas. De asemenea, acesta este cunoscut ca cel care l-a informat prin intermediul stației audio pe colegul Horacio Elizondo, după ce Zinedine Zidane l-a lovit cu capul pe Marco Materazzi, în finala CM 2006.

A fost acuzată că era promovată pe bază de nepotism

Maria Medina s-a găsit la rândul ei în centrul unui scandal în Spania, după ce principalele publicații iberice au acuzat nepotismul din cadrul RFEF, ea fiind dată ca un exemplu concludent. Tânăra a fost promovată în cadrul instituției, după ce tatăl său a fost desemnat șef al arbitrilor spanioli. Împotriva sa au fost înaintate plângeri chiar către procurorii parchetului anticorupție din Spania, pentru că s-a considerat că nu avea calificările necesare îndepliniri funcției. Ea a început să lucreze în cadrul federației spaniole, în martie 2021, în departamentul pentru fotbal feminin, pe când părintele său ocupa un post de rang secund în organigrama arbitrajului. 

În decembrie 2021, după izbucnirea scandalului în care s-a dovedit că Jose Maria Enriquez Negreira a luat milioane de euro de la FC Barcelona, Luis Medina Cantalejo a preluat frâiele arbitrajului spaniol, iar trei luni mai târziu fiica sa a avut o promovare fulminantă în structurile RFEF, deși avea studii considerate incompatibile, în administrarea afacerilor și relații internaționale, și nu mai  lucrase în domeniul sportului. La finalul anului 2023, ea a ajuns delegat în cadrul UEFA, unde primește peste 1.000 de euro pentru fiecare meci și decontează cheltuielilor de deplasare.  

În aceleași articole, angajarea Mariei Medina era pusă pe picior de egalitate cu cea a modelului Brigit Tenorio, despre care se spunea că avusese o relație romantică cu Luis Rubiales. De asemenea, datele prezentate arătau că arbitrii Carlos Clos Gomez, Santiago Jaime Latre, Alejandro Hernandez Hernandez și Jose Maria Sanchez Martinez aveau bunuri imobiliare pe care nu le puteau justifica cu salariile declarate și acestea fuseseră achiziționate cu bani cash.

Foto - Gabriel Chirea 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!