Adevarata "Simona" nu a fost Simona Halep! Mihai Mironica, despre eliminarea dureroasa in sferturile Australian Open!

Adevarata Simona nu a fost Simona Halep! Mihai Mironica, despre eliminarea dureroasa in sferturile Australian Open! Opinii

Simona Halep a fost eliminata in sferturi la Australian Open, dupa ce a pierdut in doua seturi, 4-6, 0-6, in fata rusoaicei Ekaterina Makarova. DETALII AICI

Makarova este feminizarea unui nume faimos de “ruski pistalet ». A fost pistolul cu care au fost ucise in noapte fantasmele noastre : primul titlul de Grand Slam al Simonei Halep, primul trofeu de Grand Slam pentru o jucatoare din Romania dupa 36 de ani. Nu a fost chiar un pistol mitraliera precum Sarapova. Dar, la cum a jucat Simona in meciul cu Makarova, era suficienta si o flinta pentru a o dobori pe romanca de pe tabloul feminin de la Australian Open.

Marile nume romanesti ale tenisului masculin in epoca moderna, Andrei Pavel si Victor Hanescu, spuneau ca niciun jucator din circuitul mondial de tenis nu scapa necontactat de mafia pariurilor. La cat de ametitoare, de suprarealista, de jenanta a fost cascada de erori din jocul Simonei, ai spune ca a fost una dintre acele zile. A fost unul dintre acele momente lipsite de logica din tenisul feminin precum acea succesiune de partide de la Turneul Campioanelor cand Simona a spulberat-o pe Serena Williams pentru ca, imediat dupa aceea, spulberarea sa se produca in sens invers.

Dincolo de aceasta metafora a noncombatului, Lindsay Davenport chiar spunea ca i s-a parut ca Simona nici nu dorea sa fie pe teren la acest meci cu Makarova, ramane aceasta suma a virtutilor din jocul rusoaicei si a caderilor din jocul Simonei. Makarova nu a avut asii Simonei, dar a avut un serviciu constant de nivel inalt, cu plasament tipic de stangaci rafinat. Forehandul rusoaicei a semanat in multe momente cu cel al lui Nadal, cu o balistica superba, implacabila in multe momente pentru Simona. Backhandul Makarovei a aratat excelent chiar daca de multe ori el a fost executat din pozitii neortodoxe din cauza deplasarii mai putin bune a rusoaicei de 1.80. Simona a inceput partida cu un prim punct castigat superb cu o dreapta in lung de linie, dar tocmai aceasta dreapta la care Simona spunea ca a lucrat din greu in intersezon a aratat ca a unui jucator din afara primei sute mondiale. Iar reverul nu a mai fost acolo pentru a compensa ce risipea lovitura de dreapta.

Dupa un an in care am sperat ca experienta acumulata, finalele jucate la cel mai inalt nivel, stafful conturat in jurul ei au transformat-o pe Simona intr-o candidata la trofeul de la Australian Open, am descoperit ca marea noastra jucatoare poate evolua chiar mai prost decat a facut-o acum un an la Melbourne in acel sfert de finala de cosmar cu Cibulkova. Atunci au mai existat scuzele cu prima experienta la acest nivel, emotiile sufocante, declaratiile de automultumire de dinaintea partidei, lipsa staffului tehnic, accidentarea care o impiedica sa serveasca la capacitatea maxima, jocul feroce al slovacei. Acum nu mai era valabil nimic din toate acestea, dar Simona a jucat chiar mai modest readucand in discutie intrebarea daca nu cumva ea poate fi doar un excelent challenger, dar nu si o mare campioana in circuitul mondial.

Simona Halep este cel mai popular, cel mai indragit, cel mai performant sportiv roman. Dar, intr-un moment in care simpatia pentru ea este in continuare la cele mai inalte cote, sa ne intoarcem spre conul de umbra in care se afla totusi Irina Begu si sa spunem ca ea a fost adevarata eroina a romanilor la acest Australian Open cu victorie la numarul 9 mondial, cu succese in doua seturi la alte adversare decente si cu o eliminare traita demn in fata numarului 7 mondial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!