VIDEO | 2.500 de kilometri pentru o Romanie ACTIVA. Ei sunt sportivii care au reusit un lucru remarcabil. Cum a aratat drumul lor prin tara

Romania Activa e sloganul sub care Ciuc Radler a dat startul proiectului ambitios in care un grup de ciclisti a parcurs 2.500 km in incercarea de a desena cu GPS-ul cea mai mare lamaie pe harta Romaniei.

Startul s-a dat in Bucuresti, unde grupul de temerari a fost insotit de zeci de pasionati ai sportului pe doua roti. Moldova i-a asteptat cu peisaje de vis si oameni activi, care merg zilnic pe bicicleta. Vatra Dornei i-a impresionat cel mai mult pe ciclisti!

"Oameni incredibil in zona asta de tara, merg cu bicla in fiecare zi", a spus Cristi Soare, unul dintre sportivii din Caravana Romania Activa.

"E foarte interesant sa pedalezi atatia kilometri, avand un obiectiv atat de frumos: sa incurajezi miscarea", a completat si Alex Grecu.

Primii 1.000 de kilometri au trecut imediat! Cluj Napoca i-a asteptat cu un moment care i-a impresionat. Aici s-a nascut imnul Romania Activa. A fost ca o incurajare inainte de urcarile prin Apuseni.

Si fanii din Timisoara au fost la inaltime. I-au insotit de la Recas pana in orasul de pe Bega, unde i-a asteptat un spectacol extrem.

"Oamenii afla de initiativa noastra si vin cu noi pe sectiuni de drum, merg pana la jumatatea zilei, se alatura incontinuu, ceea ce e minunat", a mai spus Cristi Soare.

Dupa Targu Mures, ciclistii Romania Activa s-au oprit la Miercurea Ciuc. Acolo, campionul paralimpic Eduard Novak, impreuna cu un grup numeros de impatimiti ai sportului pe doua roti, i-au asteptat. Au savurat cu totii o bere rece, direct de la fabrica. 

"O initiativa foarte buna, mai ales ca e promovata prin ciclisti amatori, care transmit mesajul catre toti practicantii acestui sport sau oamenii care si-au cumparat biciclete. E bine ca putem sa fim sanatosi", a spus si fostul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Dupa un drum palpitant pe Valea Oltului si un popas la Pitesti, ciclistii Romania Activa au revenit la Bucuresti, de unde au inceput aventura cu o luna in urma. 2.500 de kilometri mai tarziu, lamaia de Cartea Recordurilor desenata cu GPS-ul pe harta Romaniei era completa.

"Suntem foarte fericiti ca am reusit si mai ales ca am participat, pentru ca am vazut o Romanie superba pe drum", a mai spus Alexandru Grecu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!