Absolut ireal! 311 milioane de euro pentru prelungirea a patru contracte la FC Barcelona și datorii de peste un miliard
Nicio zi fără tensiuni în birourile de la FC Barcelona, acolo unde apar noi detalii care „explică” situația în care a ajuns clubul.
În urmă cu un an, la câteva luni după ce a revenit în funcția de președinte la FC Barcelona, Joan Laporta anunța că auditul realizat în club semnala datorii de peste un miliard de euro, datorii record pentru un club. Conducerea catalană a reușit să mai reducă din ele cu angajamentele făcute în ultima perioadă, însă clubul trebuie să mai elibereze din masa salarială după ultimele transferuri făcute, iar Laporta încă se „lovește” de repercusiunile acțiunilor conducerii precedente.
După apariția articolului din The Athletic, care informa că Barcelona se pregătește să anuleze al doilea contract semnat de Frenkie de Jong, considerat ilegal după o analiză în detaliu și să ia măsuri legale în acest sens, au apărut noi informații legate de câteva contracte, informații șocante, care explică situația critică în care clubul ajunsese.
Patru contracte prelungite, 311 milioane de euro! Situație incredibilă la FC Barcelona
Pe data de 20 octombrie 2020, conducerea Barcelonei, în frunte cu Josep Maria Bartomeu, le-a prelungit contractele lui Gerard Pique până în 2024, Marc Andre ter Stegen până în 2025, Clement Lenglet și Frenkie de Jong până în 2026. Șapte zile mai târziu, președintele își prezenta demisia de la conducerea clubului.
Cei patru jucători au acceptat să își prelungească înțelegerile, cu salarii scăzute, în contextul pandemiei, salarii însă care aveau să fie recuperate ulterior. Conform cotidianului sport.es, cele patru prelungiri au presupus o „economie” salarială între 16 și 18 milioane de euro, pe lângă 15 milioane economisite din amortizări pe fiecare contract.
Sursa citată informează că „economiile” de atunci presupun un supracost salarial de 311 milioane de euro pe termen lung. Actuala conducere caută soluții pentru a anula înțelegerile, încercând să acuze condițiile în care s-au semnat contractele. Clubul discută de mai bine de trei luni cu avocații, dorind ca jucătorii să fie dispuși să renunțe la sumele amânate.
Barcelona e gata să dea în urmărire penală dosarul, acuzând vechea conducere de administrare prejudicioasă.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News